Thursday, December 31, 2009

guys

disebabkan aku sangat kebosanan tahap gajah, youtube dah habis aku explore sume, facebook pulak tak ramai online, sume celebrate new year lah katekan, skype pulak tak rajin nak skype orang lain selain ajik, myspace memang jangan haraplah rajin nak bukak. so, aku pon google lah gambar bf bf aku sume kan. teringat kisahkisah lama;

chuck comeau, Simple Plan.


cinta pertama aku adalah beliau. well, aku sangat teruja melihat beliau mengetuk dram, dan dye sangat amazed tengok aku terpegun tengok dye. so dye pon jatuh cinta dengan aku. aku mula mula agak jual mahal tapi disebabkan oleh kesweetan dye, aku pon cair lah. tapi tak lama pon dengan dye.1 tahun je. haritu kan band dye, ade datang Malaysia a few times kan, aku gaduh dengan dye time tu. yelah, mane tak nye, dye kat sana langsung tak ingat nak contact aku. tu yang aku mintak putus tu. sorry eh chuck.


Billy Martin, Good Charlotte.


cinta kedua. beralih kepada pemetik tali gitar pulak. aku mula jatuh cinta dengan dye ni masa firstfirst lagu dye keluar. tak ingat apa sebab aku dah taknak ingat dye dah! dye curang dengan aku. boleh tak macam tu? ini jiher ok. kau da curang memang aku benci kau dan band kau lah wey. stop lah cakap pasal kau!. weekkkkk!!!


Nate Mendel, Foo Fighters.


cinta ketiga. kali ini disebabkan aku dah patah hati dengan seorang pengetuk dram, aku beralih taste pulak ke pemain tali tebal. kali pertama terpandang wajah Nate ni, aku cair. dengan gaya dye lagi, memang terbaik. aku ingat aku syok sendiri, rupenye tak. aritu, a few years back lah kan, zamanzaman kegemilangan Tom dulu, tibetibe aku dapat msg dari Nate Mendel. aku ingat cam orang nak guraugurau je kan, pastu aku pon bacelah. then dye tulis camni: actually Jiher, i've been stalking you since forever. i like you.
aku pengsan macam nak gila kot. 14 kali aku sing in sign out myspace. rupenye betul lah tu dye. then kitorang pon start lah web cam sume kan. wey, romantik wey dye. tapi tak lama pon. tautau aku tibetibe tak sayang dye. maaf Nate, tak sengaja tinggalkan you.


Guy Berryman, Audioslaves


tak putus asa dengan cinta. aku mencuba lagi dengan pemain tali tebal jugak. tapi aku kurang mencintai beliau, sebab aku malas nak layan beliau yang sangat romantik. urghhh. ayat aku je lebih. ntahntah tipu je tu. aku sebenarnye tertarik dengan gitar bass dye yang ini, so aku macam nk try pegangpegang then dye jatuh cinta kat aku. adoi. nak buat camne, trime jela. tapi, lepas 3 bulan, aku break lah. tak tahan.


Jia O'connor, Parkway Drive


aku dah mula tak suke pada mamatmamat bunga jadi aku beralih genre ke metalcore. whoahh. aku mula tertarik dengan beliau dikala beliau mendendangkan lagu Picture,Perfect, Pathetic. sangat kagum. aku pon contactcontact beliau di myspace, dan dia mintak couple, so aku pon macam tak caya lah kan. then dye datang Malaysia aritu, aku macam what?? apsal tak bagitau i awalawal??? i dapat flyer tu sehari selepas u perform tau takkkk? u ni memang. then kitorang cam discussdiscuss, then dah ok. tapi still dingin lah. disitu lah aku mula pasang scandal dengan Luke Pritchard. tapi skarang aku dengan Jia dah over.kitorang dah bersama selama 2tahun. dye pon dah ade orang lain. huh.


Luke Pritchard, The Kooks.


satu satu nya pengguna microfon yang aku suka. dye sangat sexy dengan gitar acoustic ditangan, dan british sleng dye sangat sangat mencairkan hati aku. tapi malangnya, kami hanya sempat berscandal sahaja.


Mohd Haziq Hanif Hidzir.


dan sekarang aku stuck dekat mamat ni. orang panggil dye ajik. dye main guitar tapi dye nampak lagi ensem dan tampan lagi kacak bila bermain guitar bertali tebal especially bila main lagu Molly's Chamber by Kings Of Leon. dye ni taklah romantik sangat, sedangsedang je, just as i want, suamsuam sejuk, sweet lak tu. wewittt. lagi ensem bile dye ni jenis yang pendiam, memang menarik hati aku lah kan. rockstar terakhir ni lah yang paling aku sayang, insyaallah sampai bilabila. i love you, Haziq <3


p/s: ini bukan rekaan semata-mata ok. ahahha

Wednesday, December 30, 2009

Last

last post. 
bukan bermaksud last post aku akan menaip blog, tapi last post pada tahun 2009. why? coz 2010 is coming tomorrow. tak tahu kenapa tapi orang selalu sangat excited nak celebrate new year. bila new year nak dekat je mulalah soalan sama je kuar. "new year kat mana, Jiher?" tak pon " this year katne wey?" tak pon "kau celebrate new year katne this year, Jiher?" aku hanya mampu pandang balik, dan senyum.
frankly, aku tak pernah celebrate new year. ye, saya memang sangat kuno dan tak up-to-date, tapi, perlu ke nak celebrate? satu kemestian kah? selama 18 tahun aku hidup, belum pernah lagi aku celebrate new year bersama rakanrakan, mahupon family.
ape yang aku slalu buat time new year?
ntah. aku pon tak ingat. makan kot? tido kot? on9? entahlah. yang penting sume tu tak penting.
aku tanya membermember aku yang celebrate new year, "korang celebrate slalu kat mana?"
then mereka cakap, "tak tahu lagi lah, go to private parties, getting high, you know, all those stuff" and ade jugak yg cakap, " lepak somewhere, getting high, and counting down the time"
oh really? macam gila lame ok!
yang aku tau, kot, new year mesti ade fireworks kat KL, then sume orang yg couplecouple datang dan tengok sambil cakap kat awek dye "romantik kan sayang?" in which aku tak rase benda tu romantik langsung, malah mengantukkan. note that ajik.
ape lagi? haa. mesti kat dataran manamana lah, ade buat countdown ke kan, and ramairamai orang pergi, mostly remaja. of course lah. buat pe si Pak Karim ngn Mak Limah nak tgok malam2 sbb diorg ade hal kan malam2.ehem.


saya taktahu apa yang orang buat time new year, tapi this year, boleh tak aku nak sit and play with the guitar, and sing-along with the not so good rhythm* haha*and feeling happy as ajik will be by my side this new year. ;)

enough talking about celebrating new year.
disebabkan ni last post untuk 2009, aku nak tulis panjang sikit.
2009 adalah tahun yang mendewasakan aku. *cheh*
aku habis SPM tapi tak kerja. ape yang aku buat time menganggur tu adalah melepak pagi petang siang malam.
dan get to know lotsss of people. uu
then aku start active dengan band aku. ye. band yang tak seberapa tapi dah mempunyai 3 buah lagu. wewitt. first performance kitorang was in CICT Maluri, Cheras. sangat membanggakan sebab dapat satu stage dengan Exorage! then kat situ lah kenal mereka.
tak cukup dengan perform di campus orang, kami perform di studio dan tempattempat public jugak. maklumlah time tu tengah excited kan.
then, aku stop with the band thingy sebab aku rase aku tak perlu berada dalam band sebab pembelajaran aku terganggu. tapi, ade pulak yang nak ajak buat solo. no, thanks. saya tak minat.
yes, i did write a few songs after the leaving, tapi untuk sukasuka.
oh, and ada satu lagu i wrote for this jackass, who, should i say, fuckingly fuck sebab tipu aku. dan lagu itu mengisahkan tentang katakata dan janjijanji manis pukimak dye yang tak pernah pon dye maksudkan.
whatever.
oh aku mengalami benda ni sume bila aku masuk di Management and Science University, di Shah Alam. di awal permulaan pembelajaran, aku mula mengenali few people dan skang most of them aku still hang out dan lepaklepak lagi. thanks ;)
subjectsubject di semester pertama was OKAY. tapi subject literature paling bestt! that is the subject that i've never skipped. pernah sekali, tu pon sebab orang ajak pergi shopping and time tu tengah gila tension. haha.
tapi satu semester je blaja literature memang tak seronok. kalau bole, harihari nak blaja literature.
my birthday this year was the worst. dont wanna talk about it.
then, had some conflicts in life sume, and on 30th october 2009, i am with someone that i love. wewwittt.
i started to get to know life, started to change a lil bit, not to mention, my looks, memang da berubah and orang ramai macam yang gila terkejut. hey, takperlu lah terkejut. rilex je ok. haha
but banyak sangat benda berlaku in 365 hari. and i hope, next year will be a better year ;)


dedicated to Haziq Hanif

You tell me you're in love with me
Like you can't take your pretty eyes away from me
It's not that I don't want to stay
But every time you come too close I move away


I wanna believe in everything that you say
'Cause it sounds so good
But if you really want me, move slow
There's things about me you just have to know


Sometimes I run
Sometimes I hide
Sometimes I'm scared of you
But all I really want is to hold you tight
Treat you right
Be with you day and night
Baby all I need is time


I don't wanna be so shy
Every time that I'm alone I wonder why
Hope that you will wait for me
You'll see that you're the only one for me


I wanna believe in everything that you say
'Cause it sounds so good
But if you really want me, move slow
There's things about me you just have to know


Sometimes I run
Sometimes I hide
Sometimes I'm scared of you
But all I really want is to hold you tight
Treat you righ
Be with you day and night
Baby all I need is time


Just hang around and you'll see
There's nowhere I'd rather be
If you love me, trust in me 
The way that I trust in you


Sometimes I run
Sometimes I hide
Sometimes I'm scared of you
But all I really want is to hold you tight
Treat you right
Be with you day and night
Baby all I need is time



love, 
Najihah Roslan <3

Monday, December 28, 2009

berangan

sedangsedang aku kebosanan dan ketensionan memikirkan apebenda kena buat untuk subjek critical thinking, aku mengeluh dan berkata, alangkah bagusnya kalau cendol ade di depa mata aku sekarang ini. terbayang keindahan dan keenakan cendol. slurpppp. tibetibe, aku terbayang pisang pulak. peh, sedapnye pisang! then aku mendapat satu idea, terus aku pulaskan pada fatin nabilah.
fatin, u rasa kalau cendol pisang sedap tak? beliau yang sedang sibuk memerah otak memikirkan tentang thesis critical thinking mengangguk, cukup syarat.
aku terbayang, alangkah sedapnya gabungan pisang dan cendol. wewittt.
nak try lah nanti. pegi kedai cendol, bawak pisang potong2.

nanti aku dah test aku bagitau korang ;)



Thursday, December 24, 2009

keretapi tanah melayu

satu lagi kisah aku di dalam kenderaan perkhidmatan awam yang dikenali sebagai keretapi tanah melayu, atau lebih pendek dan lebih englishnye lagi disebut "train" ye adikadik.


setelah penah melayan kerenah prof di dalam kelas yang mahukan perfection terhadap "being-a-teacher-thingy" dan "what-dictionary-should-you-use-and-not-use", aku dihantar oleh Myra yang cun lagi baik hati ke KTM batu tiga. mana lagi kan. so, sampaisampai je, aku tak membuang masa untuk beratur gila panjang dekat kaunter. aku menggunakan kepakaran menggunakan mesin yang telah diajar oleh stranger yang aku kenal di tempat yang sama :)
nasib aku. aku lintas je, terus train sampai. memang ramai orang, maklumlah, a day before christmas kan. sume orang mesti nak balik. aku senyum melihat orangorang di dalam gerabak tersebut yang ramai macam liquid particles.
nasib aku baik lagi. :) aku dapat tempat duduk. terima kasih wahai saudara. beg aku memang berat. 
aku duduk dan duduk sehingga tiba di KL Central. 
sesampai sahaja di KL Central, nasib aku berubah. :(
aku terlepas train, tak mengapa, boleh tunggu lagi 10 minit, as what it stated at the box thingy. 

tunggu dan tunggu dan tunggu

weeeee, aku tersenyum. train dah sampai! orang pon berduyunduyn meluru masuk ke pintu gerabak. alamak! aku last skali. takpe, mesti boleh masuk ni, kata aku menyedapkan diri. tiba aku di depan pintu gerabak, PENUH. 
shit! pegi pintu sebelah lah!
berlari ke sebelah.
shit! PENUH JUGA!
berlari kesebelah. kelihatan 3 mamat bangla melihat aku. belakang nya ade some empty SPACES *spell it with 's'* dan aku ingat mereka akan ke belakang sedikit untuk memberi ruang kepada aku yang hanya tinggal seorang diri di setiap muka pintu gerabakgerabak tersebut. tetapi...
mereka hanya tersenyum.
pintu hampir tertutup. aku jerit. " P***at sial kau!" dan pintu tertutup
train berlalu pergi. aku melihat gerabak tersebut berlalu dengan pilu. T.T
sabar jiher. tunggu lagi train lain. 
tunggudantunggudantunggu
oh, nasib baik ade train lain!
aku pon naik. memang pack. sangatsangat pack. dan di dalam kepackkan manusia itu, ade 2, should i say orang or haiwan, yang pandang aku dan gelakgelak dan amik gambar aku, dan gelakgelak. i was like, apehal kan kau ni. buat bodo jela
eh, aku dapat tempat duduk. terima kasih. :)
again, mereka pandang aku lagi UP AND DOWN. aku pandang diorg dan ckp " kau pehal, pompuan? phone kau cantik sangat ke nak tunjuk kat aku?" 

mereka terdiam. maaf. nampak sgt kau tengah ckp pasal aku. pig.
train tu hanya stop di Kajang. haish. menyusahkan! jadi aku turun di serdang. tunggu dan tunggu dan tunggu
sampai saje train, aku naik.
dalam aku nak naik train tersebut, dalam kesesakan manusia, aku terasa seperti beg tangan aku di buka orang, aku pandang belakang, kelihatan ada lelaki yang berlari tergedekgedek. eh? aku tengok handbag aku, cis! terbukak!
aku check, nasib baik tade yang hilang.
ramai sangat orang. dan ade agenda berlaku yang menyebabkan aku rasa trauma mahu naik train lagi.
*tidak akan di ceritakan didalam blog*
dan akhirnya, setelah sampai di Seremban dan habis sundae aku, ajik jemput.
aku pon melepaskan kemarahan dan kebengangan sampai dye pon naik berang. 
hehe.
ijan burger malam tuu :)

Tuesday, December 22, 2009

long day of sunday and monday

20 disember 2009

pagi itu aku bangun agak awal. pukul 8 pagi. apehal aku bangun awal? sebab sangat excited pada hari itu! haha. bangun dan mandi siapsiap dan "jom pergi pasar ahad!!" tak pernah pergi pasar ahad so sangatsangat teruja. pergi bersamasama akak rumah dan OMG sangat ramai kot orang. aku terpikir, ramai jugak orang yang bangun pagi. respect lah. haha. pastu kejut si Abid dan Sarip sebab kitorang plan nak pegi Rantai Art Event lepas tu.
so, lepas peningpening pale tengok ramai sangat orang dekat pasar tu, aku pon dihantar ke KTM Batu Tiga, dan menunggu dan menunggu Abid dan Sarip untuk datang. sesudah satu train terlepas, tibalah kepulangan mereka. kami pon dengan bangga nya mengorak langkah ke Red Bungalow. sampaisampai je, Eiqa jemput dan promote booth adiknya.

borak dan borak dan borak

bosanlah. so kami pon masuk ke bungalow tersebut dan amikamik gambar. tapi, kami terstuck kat atas tengok dokumentari. 3 movies kot tengok. pasal Islam, pasal Burma dan pasal Tapau. tu je. pastu blah pegi makan kat maple berdekatan. ternampak Fynn Jamal dan rakanrakan. excited! tapi tanak tegur. segann. haha

makanmakanmakan

damn!
boleh tak tengah syoksyok borakborak tibetibe ade free show pulak kat sebelah aku?
ade kucing nak menggatal pulak. 
yang si pompuan tu bergulingguling, yang si laki tu, muke takde nafsu je tengok pompuan tu. pompuan tu panggilpanggil laki tu datang dekat dye. pastu bile laki tu datang dekat dye, baru nak start je, laki tu blah. pastu lari jauh sikit. pompuan tu pegi kejar! wey. gatal lah kau kucing!! pastu laki tu tengok dengan takde nafsu lagi. tapi maybe sebab menyampah tengok si pompuan tu punya aksi yang tak mengghairahkan, dye pon try lagi. skali lagi, baru nk try, laki tu blah lagi. kesian kau kucing. tak laku. pastu dye pon blah gak. frust agaknya. haha

"aku dah sampai" kata ajik.
wey! excited aku ajik dah sampai. tunggu punya tunggu, akhirnya sampai jugak. aku pon pergi ke KLCC untuk menjemput beliau.
pusing punya pusing, kitorang makan lah kat Nando's. jumpa syafiq. urm, rakan skolah rendah.

makanmakanmakan

gosh! dah lambat. kena cepat. tapi apakan daya, kaki ajik sakit. so tak boleh jalan cepat sangat.
aku ade performance malam tu dengan evidence speaks. tibetibe baru dapat tahu tengahari itu. so bergegas ke ktm dan berhenti di Kampung Dato Harun. merekamereka si rockstars sume dah tunggu dengan muka yang sangat garang. sorry lambat, kata jiher dengan selamba. haha
bergegas ke Petaling Jaya. ape tempat ni? dewan ape? haha. tapi Beeha yang jemput. tengah dudukduduk tu, nampak lah Fynn Jamal dan Wani Ardy. wey, aku nak tengok diorg kat Rantai tapi tak sempat. tapi dapat perform dengan diorg kat sini kot. satu stage. banggabangga.
setelah tamat sesi perform memerform ni, kami pon bergerak dgn 3 kereta ke maple berdekatan.

minamminamminam

setelah puas bergelakketawa dan bergurausenda, aku dan ajik dihantar pulang ke Extreme Park
buskingbuskingbusking sampai lapar
pergi singgah di Rafi lagi.
makanmakanmakan
sampai pagi.
morning peps!
kami pon bergegas ke ktm dan fly to Jengka! haha. first time pergi jengka! sangatsangat teruja.
balik tu, nasib baik kelas cancel. kalau tak, rugi wey.
hari yang sangatsangat memenatkan dengan kasut wedges 2 inci itu.
sleep tight darling <3

Wednesday, December 16, 2009

thank youuuu

well miss.G i didn't know that you're actually spreading my blog address to your friends! that is sooooo cool. finally you're being cool *clapclap*
sorry coz i didn't write about you for ages coz now that you're invisible and totally out of my sight, i cant remember to even think of you!
so anyway, i do have a boyfriend. dude, what makes you think i dont have one?? i do and he's the best, i mean the greatest. jeleous much?
oh and eventhough i dont have my own car to drive, or should i say, i dont have my own mercedes benz at my house, but at least, i have my own life to live in. i dont have to pretend to be anyone else to make everyone impressssss.
ENOUGH TALKING ABOUT YOU MISS. G. ITS ANNOYING.




anyway, im sorry ajik for kidnapping you on the 13th of December. i didnt mean to kidnap you or anything but i really really want you to be next to me for the last time coz i will not be seeing you for almost 2 weeks. its a loooong time for me to wait. so i did that; kidnapping you and forced you to spend 21 hours with me. but it was a great day, isn't it? i cherish the each and every second i had with you that day. it was awesome. and im freaking in love with you. uuuu. thanks for posting about that day. it was funny but sweeeeetttt gila!! 
i really reallly appreciate that.
last word: i love you too, Haziq :)

Saturday, December 12, 2009

big screens

*aku tatau nape aku sangat suka nak update blog*

kali ini aku tanak cite pasal lalat kat Marrybrown aku pegi td, kasut murah RM30 bole dapat 2 pairs, dan juga aku beli beg baru hari ini. tapi aku nak cite pasal televisyen.
yeah. selalunya ramai orang suke tengok tv ni. bukan stakat tengok, merenung pon ade. kadangkadang, sedang tido pon boleh tengok tv. hebathebat. *clapclap*
orang slalu cakap,

orang 1: eh jiher, tanak tengok tv ke?
jiher: takpelah. baik aku main guitar.
orang 2: eh jiher, tanak tgok ke cite ni?
jiher: eh takpelah, baik aku makan. kenyang sikit
orang 3: jiher. cite nur kasih ni best douh. tengok ar.
jiher: takpelah. baik aku berkasihkasih dgn bf aku kat ym.
orang 4: jiher, cite ni gila gempak douh.
jiher: oh yeke, nnt kau cite kat aku. aku nak tido.

memang aku akan mengelak. tapi kadangkadang kalau dah tahap kebosanan gila tu, memang aku akan tengok tv lah kan. *kalau aku tengok tv tu means aku gila bosan lah tu*
sebabsebab aku tak suke tengok tv antaranya adalah kerana;

1. aku suke tengok iklan tapi orang lain taksuke. bile suspen je, mesti iklan kan? tapi aku suke tengok ,menarik perhatian.mak aku cakap, masa aku kecikkecik dulu, aku suruh mak aku tape iklan banyakbanyak and aku tengok lah setiap hari. *bodo gila* bile iklan je orang lain mesti nak tuka channel. tu yang aku menyirap tu. dah elokelok mood utk tengok cite gossip girl, tibetibe tuka cite sembilu kasih pulak. adoy. potong stim lah. pastu mesti stuck lama sampaiiii lah cite tu habis. terus aku chow.

2. iklan lama sangat. aku memang suka iklan, tapi bila dah lama sangat, aku pon tak ingt tadi aku tengok cite ape. eh, td cite pasal ape eh? langsung tak ingt. pelupa aku ni. bile tak ingt, aku malas lah nak recall balik. bukan nya penting pon. then aku pon lost dalam cite tu. terus tatau apeape. baik tayah tengok. tol?

3. cite kat tv slalu potongpotong. aku tak suke lah kalau cite potongpotong ni kan. da elokelok da si Mary Jane dlm cite spiderman tu tengah kissing, tibetibe tuka lak scene letupletup. saje je diorg ni. nak suruh orang download cite tu tengok sendiri kat dalam umah. tapi konon buat kempen hapuskan cetak rompak. ntah pape.

4. aku senang terpengaruh. bila aku tengok tv, dan aku akan fikir dan fikir dan fikir pasal cite tu sampai lah malam. pastuuu nanti aku mimpi pasal cite tu. tak pasalpasal aku bangunbangun tido aku ingt aku ni kawan Blair dalam cite Gossip Girl tu. ishish. tak patut.nasib baik aku sedar. kalau tibetibe aku cam nak kuar umah dengan Blair yg tak wujud tu camne? scaryy~

5. pasal iklan lagi. slalu ade iklan pasal citecite antu. aku benci douh. aku tak suke scaryscary ni. kalau aku tertengok iklan tu malamalam camne? sorangsorang cmne? tak ke tak tido malam aku dibuat nye? antu je. sikitsikit antu. bangga tau diorg asyek kuar tv je. issh. aku pon tak penah kuar tv eh. jeles. tapi aku tak suke douh ade iklaniklan cite antu ni. eeee. tutuplah tv tu!

6. bosan lah tengok tv. tengok wayang lagi best. bunyi gempak je. wayang takde iklan tau. sejuk je. besar lak tu. eee. tv bosan. kalau tengok kat wayang aku tatau nape aku akan cepat lupe pasal cite tu. so taklah terbawakbawak dalam mimpi ;)

sebenarnye ada bnyk lagi, tapi aku lupe douh.*dah tua lah katekan*

Friday, December 11, 2009

stars, moon and the sun

sometimes, these thoughts came up from my mind
how i wish i dont have friends
how i wish i dont have a family
how i wish that i am alone
how i wish i am not me
but the wishes can never be true. i need 'em but it put guiltiness to my face.
i'm stuck in the middle,
choices that can't be choose.
reasons that aren't reasonable.
excuses that aren't meant to be excused.
i'm in the middle of myself, of being myself.
why can't anyone read my mind?
why can't anyone feel what i feel?
oh yeah, i'm always the one who doesn't understand when i'm trying really hard to fix up your tangled thoughts.
then who's gonna fix up mine?
i dont have the strenght to live with out 'em, but somehow, i get the strength myself as they keep on weakening me.
i'm trying to be strong
so, i put up some fake smiles.
fake.
while i am emitting crystal water from my eyes
and the wounds.
it keeps on hurting and hurting and hurting.
no, none of you are wrong. don't blame yourself.
and don't blame me too.
i cant stand of holding this guilt and sorrows by myself.
though now that i am much happy, not like i was
but im still trapped in the middle.
of stars, moon and the sun.

gone crazy again

annoyingly, facebook has turned to be bored.
suprisingly, ajik was out for smoking.
stupidly, i didn't bring my assignments back home.
bongokly, i dont have a guitar to bring back home.
lazyly, i did not want to think about anything.
huh.
no one's in my house. online pon bosan.

but this thing came up from my mind. i went to the kitchen and see what can i have to serve my boredom.


searchingsearchingsearching......


oh, ada aiskrim! oh, dan ayam goreng yang crispy lagi spicy! oh, ada chicken finger yang pedass!

this has came out from my thoughts. heat up some oil and goreng lah ayam dan chicken fingers tu.
haus pulak. nak minum apa?
sirap. susu. air.
bandung jelah! *myra telah mempengaruhi aku untuk minum bandung*

after fried some of the chicken and chicken fingers, *so bole panggil chickens lah kan?* i put em in one plate.
oh, how about ice cream? yumyum. letak some ice-cream on the top of those fried chickens. tak pernah dibuat orang! the ice cream melted on the top of the fried chickens!! gila best. i dont need sauce. sebab those chicken dah memang pedas gila. nasib baik ada ice cream. so kurang pedas. but still, it got me to have the hissssssing sound.
oh, air bandung tu, aku kasi extreme. bosan punya pasal kan. when the drink was almost finished, i put soy sauce dalam tu. gila kan? then minum. ini yang masin punye tau! oh, sedap wey!! cube try!. tapi jgn letak bnyk sgt. nanti masin sangat pulak.

anyway, malam tu ade orang nak belanje makan satayyy. yipeee!! ajik picked us up, me and ayu, and we went to this satay kajang restaurant called Haji Samsuri. ayu suruh aku dan ajik order so yes we thought of ordering 5 arnab, 5 kambing, 5 rusa, 5 daging, 5 perut and 10 ayam. but arnab dan kambing takde. hell. baru nak rasa. so we ordered 10 rusa, 5 perut and 10 ayam. yumyum. rusa sangatsangat liat. that was the first time that i tasted rusa. tapi sedapppp. then panjang datang. panjang was shocked and almost didn't noticed the new me :)
jap. is there something between the both of you?? aha. whatever
so anyway, on our way back, i saw my ex-bandmates at Harry Tom Yam. ohh, i really really misss you guys. seriously. and i said hi to em and they were shocked too. whatever. wish to see em again and hope to have some time to lepaklepak with em.

that night was the last night i hanging out wish him coz i will not be seeing him later on.*well i hope its not*
i miss you already, love. :(

meowww

disebabkan permintaan ramai,*padahal tak lah ramai sangat* aku pon tulis lah benda yang aku paling tak suke, eh, bukan benda, binatang.

KUCING.

kau tengok tu. pemakai topeng binatang paling berjaya dalam dunia. korang tak tahu ke yang korang ni tertipu sebenarnya? kucing hipokrit ni? ramai yang tak tahu rahsia sebenar mereka. secara diam, mereka banyak simpan rahsia mereka dalam fail negara kucing. mereka adalah penyimpan rahsia paling bagus dalam dunia sebab orang amerika pon tak tahu, tiada saintis pon yang tahu.
sebelum aku reveal secret diorg ni, biar aku bagitau dulu kenapa aku tak suka kucing;

diorg ni bajet comel. serious. diorg sebenarnya tak comel. sebab aku penah nampak diorg tak comel. eh, ape pulak. diorg memang sentiasa tak comel. sebab ape tau, sebab bile dye nampak manusia je, terus dye cam berlagak comel, nak buat mate comel lah, gesekgesek kat kaki lah, konon nanti manusia akan cakap "alalalala, comel nye dye ni" pastu dalam hati dye bangga gila babi. tu yang ekor manjang je kembang tu. sebab org dok pujipuji dye. dalam dunia kucing, takde kucing yang puji kucing, sebab mereka tak comel pada asalnya. huh

diorang ni suke buat seks tengahtengah jalan. tau lah kau binatang, takde orang kesah. tapi anjing pon tau kot nak buat kat tempat yang tersorok sikit. kau sebolehboleh nak tunjuk kat orang kau punya skills. tapi yang dapat nama, anjing jugak *doggy style* dye tak bongkak pon. huh. ingt bile orang tengok kau tu orang nak rakam pastu post kat pornsites lah? tak layak tak layak

diorang ni suke mintak makanan orang. cube lah mintak makanan anjing ke, lipas ke, burung ke, ni makanan orang gak kau mintak. hello, kitorang kerje tau untuk dapatkan duit nak beli makanan. kau ape tau, mintak je tau. anjing pon tahu tau carik makanan sendiri. kau je bajet manja. eeee. tak suke aku. kau mane bole makan ayam sedapsedap tu, ikan sedapsedap tu, kepci ke. eh, aku ade member yang bagi kucing dye KFC douh. macam gila tak fair. aku ni kau tak bagi, tapi kucing tu kau bagi. ini dah dikira sebagai diskriminasi terhadap manusia ni.

diorg ni bila orang amik gambar, asalkan nampak je camera ,mula lah nak posing comel. konon orang akan amik gambar kau bnykbnyk lah? eeee. kau ni berjaya menipu ramai orang, tapi bukan aku ok. aku tak mudah tertipu oleh kucing.

diorg ni suke menggatal kat bf aku! mane bole. nak jilatjilat bf aku. eh, aku pon tak jilat dye tau. kau lak nak mengadangada nak tido dengan dye pulak. miang nye kau! sebok lah kat bf orang. carik lah bf kucing. yuckssss

so, the real truth is, sebenarnya, kucing yang anda sayangi itu, berupa sebegini.

..............................





ini ke yang korang sayang sangat tu? huh.
aku tak panggil mereka kucing, tapi ada nama sendiri.
babi.


p/s: maaf ya kepada semua pecinta kucing. LOL

Thursday, December 10, 2009

impatience

i know i am an impatient person. that's what everyone should know about me. at least. haha. so here's the thing that cause me gone crazyyy today

6.30 am
aku bangun dan menyiapkan kerja untuk presentation after having a long conversation dengan ajik :)
siapsiapsiap sambung balik tido.
10.30am
aku dibangunkan oleh alarm di phone aku yang lopek lagi tak berkredit lagi berbeteri low itu. jadi aku pon bersiapsiap untuk ke kelas yang telah dimaklumkan akan start pada pukul 1 tengahari. oh, still got some time.
mandimandi. eh, kelas kat mana eh? msg lah classmate aku guna phone akak rumah aku untuk bertanyakan details about class untuk hari itu. tapi tiada respon. -.-'

tunggu....tunggu.....

........

masih tiada. aku call. tiada respon juga. eh, dah pukul 12.10pm. takkan tak bangun lagi kot? then aku membuat keputusan untuk mendial nombor rakan kelas yang lain.
tuuttttuuttt. hello, aku kat dalam kelas. kata orang itu.
huh? dalam kelas? then dye letak. oh, kelas dah start? baru 12.10 kot wey?
aku cam da gila gelabah. kelas start kul 12 rupanya!
aku msg guna phone akak rumah aku itu untuk bertanyakan dimana lokasi kelas kerana kelas kerap kali bertuka tempat dan masa. jadi aku macam tak berapa tahu.
kelas kat tempat biasa.kata nya.
damn, tempat biasa kat mana? aritu kelas pon lainlain tempat kot!
aku dah kelam kabut dan mencarutcarut haram suma. dengan segera aku bersiap untuk ke kelas. gemok ar!*mencuba untuk tidak mencarut didalam blog* nk pegi kelas yang mana ni? da pukul brape ni? sempat ke sampai?
aku bertekad untuk pergi juga. selalunya, untuk ke kampus berjalan kaki dari rumah aku mengambil masa 15minit. dan untuk ke annex 18g mengambil masa 10 minit dari kampus. so, total up ade lah 25minit. ish, tabole jadi ni. dah 12.15 da ni wey!
aku berjalan dengan kadar kelajuan yang sangat laju dan berjaya menuju ke annex 18g dalam masa 15 minit.phew. penat.

annex 18g
eh, kenapa takde kereta diorg sume? and macam takde orang je kat annex?
damn! salah kelas kot! dah pukul brape ni?
aku cepatcepat menuju ke campus.

12.50pm
10 minit lagi kelas nak habis. perlu ke aku pergi? tension aku. naik teksi dan terus menuju ke ktm batu tiga.
counter closed. damn. kene beratur kat mesin beli kad tu lah! aku paling tak reti guna kot.
beraturberaturberatur.
ah, giliran aku selepas 5 orang mendapatkan tiket.
seremban, rm7.30
eh, mana rm15 aku? damn, tertinggal kat dalam teksi! ruginya. teksi dah pergi.
aku tinggal rm10 je selepas membayar rm9 kat teksi tersebut.
takpelah. aku keluarkan rm10 dari dompet.
apehal ni sial asyek reject je duit aku? duit merah la wey bukan duit biru. gedik punya mesin.
lama kot aku menjolok duit dalam mesin tu.
dan kat belakang aku ade dalam 7 orang.
kesian. jadi aku ke belakang. beratur kembali.

tunggutunggutunggu.
.......

giliran aku akhirnya! aku baru je tekan butang seremban, aku toleh tepi, ensem je train pegi sentul berenti dan pergi. aku terkilan. terlepas train!!!
aku geram dan masokkan duit. tabole jugak. aku macam dah nak tendangtendang je mesin tu. nasib baik orang belakang tolong aku. thank you :)
aku seberang jalan tersebut tanpa perasaan takot pada jambatan. tunggulah 30minit kan. sekali, train delay. what??tunggu lagi. ishhhh. penat aku menunggu.
apesal douh arini. sabar jela. sebelah aku ade orang Egyptian. dye borak2 dengan aku dan kutuk2 Malaysia. tapi, ape yang dye cakap tu betul. sbb aku pon cakap benda yg sama, huh.
sampai jugak train. pack nye jangan cakap lah. macam da jadi solid particles dah. rapat sangat. ketiak orang semua nk hala kat aku. bau memang macam bau lavender lah kan. ishh. rimas aku.
sampai2 je kat kl central, nasib baik train ke seremban terus datang. so tak payah tunggu.
sedangsedang aku melayan perasaan, aku ternampak ade awek yang 'hot' gila ni depan aku. dye sangat 'kurus', berbaju 'berlengan' dan berskirt 'panjang sangat'. kesian dye sebab dye lupe nak shave bulu kaki kat kaki dye. kalau halus takpe, ni tebal. aku geli.
dalam train, perut aku dari jamming lagu ternyata by estrella, terus ke dogs can grow beards all over by dwp. gila macam lapar gila kan! takpe.

waitingandwaiting...

di nilai, aku perlu untuk contact ajik mengatakan yang aku dah hampir sampai tapi malangnya aku takde kredit dan bateri low. so, dengan tak tahu malunye, aku cakap kat mamat sebelah aku, if u dont mind can i send just one msg to a friend of mine? coz i have zero credit. nasib baik mamat ni baik dan bagi aku pinjam. thanks lagi :)
sampai2 je ajik jemput dan kami mencari cendol. takde. tutup. takpelah. makan roti canai je kat maple.
thanks ajik belanje makan :)
thanks kepada orang yang membantu aku hari ni. korang sangat baik. tapi aku sangat tak tenang.penat.

Wednesday, December 9, 2009

knock you down

i've never liked hip hop songs. serious wey. tapi this song memang gila sedap. and the lyrics, peh sangat bestttt. yumyum. anyway, take a peek at the words below oh and aku start suka lagu ni bila tengok Cathy Nguyen feat Andrew Garcia  perform lagu ni acoustic :)

Keep rockin', and keep knockin'
Whether you Louis Vuitton it up or Reebokin'
You see the hate, that they're servin' on a platter
So what we gon' have, dessert or disaster?

I never thought I'd be in love like this
When I look at you my mind goes on a trip
Then you came in, and knocked me on my face
Feels like in I'm a race
But I already won first place

I never thought I'd fall for you as hard as I did
(As hard as I did, yeah)
You got me thinkin' bout our life our house and kids, yeah
Every mornin' I look at you and smile
'Cause boy you came around and you knocked me down
Knocked me down

Sometimes love comes around
(Love comes around love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)
sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)

I never thought I'd, hear myself say, ooh, ya'll gon' head
I think I'm gonna kick it wit my girl today, kick it wit my girl today
I used to be commander and chief
Of my pimp ship flyin' high, flyin' high)
Til I met this pretty little missile that shot me out the sky
(Oh shot me out the sky)

Hey, now I'm crashing, don't know how it happened
But I know it feels so damn good
Said if I could back, and make it happen faster
Don't you know I would baby if I could
Miss Independent, ohh, to the fullest, the load never too much
She helpin' me pull it
She shot the bullet that ended that life
I swear to you the pimp in me just died tonight
Girl sometimes love


Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)
Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)

Tell me now can you make it past your Caspers
So we can finally fly off into NASA
You was always the cheerleader of my dreams that
Seem to only date the head of football teams
And I was the class clown that, always kept you laughin'

We, were never meant to be baby we just happen
So please, don't mess up the trick, hey young world I'm the new slick rick
They say I move too quick, but we can't let the moment pass us
Let the hourglass pass right into ashes

Let the wind blow the ash right before my glasses
So I wrote this love letter right before my classes
How could a goddess ask, someone that's only average
For advice, OMG, you listen to that bitch?
Whoa, it's me, baby this is tragic
'Cause we had it, we was magic

I was flyin', now I'm crashin'
This is bad, real bad, Michael Jackson
Now I'm mad, real mad, Joe Jackson
You should leave your boyfriend now, I'mma ask him

Say you gotta put the good with the bad, happy and the sad
So will u bring a better future than I had in the past
Oh Cause, I don't wanna make the same mistakes I did
I don't wanna fall back on my face again
Whoa, whoa, I'll admit it, I was scared to answer love's call
Whoa, whoa, and if it hits better make it worth the fall
(When it comes around)

Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)
Sometimes love comes around
(Love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(Knocks you down)

Won't see it coming when it happens, hey
But when it happens you're gonna feel it, let me tell you now
You see when love knocks you down

Won't see it coming when it happens
But when it happens you're gonna feel it, let me tell you now
You see when love knocks you down
Yeah


iloveyoualwaysajikgemok <3

Tuesday, December 8, 2009

mending wall, by Robert Frost

Something there is that doesn't love a wall,
That sends the frozen-ground-swell under it,
And spills the upper boulders in the sun,
And makes gaps even two can pass abreast.
The work of hunters is another thing:
I have come after them and made repair
Where they have left not one stone on a stone,
But they would have the rabbit out of hiding,
To please the yelping dogs. The gaps I mean,
No one has seen them made or heard them made,
But at spring mending-time we find them there.
I let my neighbor know beyond the hill;
And on a day we meet to walk the line
And set the wall between us once again
We keep the wall between us as we go.
To each the boulders that have fallen to each.
And some are loaves and some so nearly balls
We have to use a spell to make them balance:
'Stay where you are until our backs are turned!'
We wear our fingers rough with handling them.
Oh, just another kind of out-door game,
One on a side. It comes to little more:
There where it is we do not need the wall:
He is all pine and I am apple orchard.
My apple trees will never get across
And eat the cones under his pines, I tell him.
He only says, 'Good fences make good neighbors'.
Spring is the mischief in me, and I wonder
If I could put a notion in his head:
'Why do they make good neighbors? Isn't it
Where there are cows?
But here there are no cows.
Before I built a wall I'd ask to know
What I was walling in or walling out,
And to whom I was like to give offence.
Something there is that doesn't love a wall,
That wants it down.' I could say 'Elves' to him,
But it's not elves exactly, and I'd rather
He said it for himself. I see him there
Bringing a stone grasped firmly by the top
In each hand, like an old-stone savage armed.
He moves in darkness as it seems to me~
Not of woods only and the shade of trees.
He will not go behind his father's saying,
And he likes having thought of it so well
He says again, "Good fences make good neighbors."


i like this beautiful poem, the literally meaning, and the deeper meaning. try to understand what it relates to friendship ;)

you

as i holding my pen,
my hands keep on writing about you.
as i open my mouth,
my tougue keeps on saying about you.
as i open my eyes,
my sight see nothing but you.
as i read out my mind,
i just cant stop thinking about you.
i love you, haziq :)

Monday, December 7, 2009

psttt..

maaf.

 saya bukan orang macam itu. saya bukan orang sebegitu. saya akan senyum tapi saya akan elakkan diri. saya takkan cakap taknak, tapi saya takkan mahu cuba. saya takkan bersuara untuk terima tapi saya akan mengalih pandangan. saya takkan sakitkan hati awak, jika awak tidak paksa saya. bukan saya terima tapi saya memahami. dan tak perlu untuk awak menarik saya sekali.

maaf sekali lagi.

saya tak nak.

no no no.

pendirian diri perlu dipegang. maaf kerana kecewakan awak. tapi saya tak mahu kecewakan diri sendiri.

maaf rakan.

Sunday, December 6, 2009

wordswordswords, william wordsworth

mencarut.semua orang mesti pernah cakap benda carutcarut ni. babi, pukimak, lancau, sial, siot, pantat, setan, anjing, bodoh, bangang, bongek, biol, dan bermacammacam lagi perkataannya. kenapa orang suka mencarut? sukasuka? tengah marah? melatah? or pengaruh rakan? kadangkadang barang terjatuh pon nak " oh babi kau" tak pon " oh makcik sial" takpasalpasal kena babi dengan sial. tak pon bila ternampak kucing je " wey babi!" padahal dye dah tau yang binatang tu kucing, bukan babi. tapi disebab kan takut sangat sampai termelatah pon mencarut. kadangkadang atas jalan raya didalam kereta tibetibe kereta kancil menyelit. kite pon cakap " babi punye kancil. sial betul" tak pasalpasal kancil jadi babi. senang je nak buat magik.
elok ke tak mencarut ni? macam mana orang bole mencarut? menurut kajian, pelajarpelajar di Malaysia kini yang gemar mencarut adalah disebabkan oleh pengaruh rakan. bukan hanya rakan sebaya malah rakanrakan tak sama baya dan abang kakak dan makcik pakcik dan atuk nenek dan ibu bapa. mane taknya, nenek kita pon kadangkadang kalau melatah memang tanak panjang lagi lah dan mesti ade terselit sikitsikit carutan nya. abang kakak lagi lah jangan cakap " kau ni bangang lah adek. aku cakap cm ni pon kau tak paham." kene skali bangang. kesian adik tu. sepatutnya mencarut ni adalah macam sesuai untuk marahmarah ke ape an, baru orang macam tau dye ni marah ke tak an. tapi skarang dah jadi macam habit.  " aku happy lah sial!" tak pon " aku tak suke doh" so macam ending perkataan tu macam ade je perkataan carutan. pelik tetapi benar. aku pon cakap sume benda ni. cakap lah ape yang aku tak penah cakap. sume aku pernah. skali mencarut memang berpakej ar. kalau melatah tu " oh babi pukimak sial" skali tiga wey. bukan senang nak dapat pakej ni. and setiap ayat mesti macam " panas lah sial. gila babi ar panas" tak pon. " babi douh. aku lapa sial"  tak pon "babi la kau ni ajik. ensem gila lah sial!" pastu nanti orang akan cakap "mana babi? mana?mana?" dan aku pon cakap balik "babi la wey" babi lagi. femes kan babi. haha.
tapi, aku nak berusaha untuk mengurangkan habit tak elok dan tak sopan ni. ish ish. tapi dalam blog pon mencarut, inikan katakata yang kuar kat mulut secara spontan. hmmmmmm. takpe i'll try my best. selamat tinggal carutan!! farewell~

Saturday, December 5, 2009

listen

kalau korang tak dapat nak terima perubahan aku just shut up and walk away. i was once a fool, its true. tapi kau tak perlu lah nak perliperli aku beria wey. i know who i am before. and, gosh! it takes some time to change okay! yang kau tak sabarsabar nak aku completely berubah ni kenapa? pastu kalau aku dah completely berubah, kau lak bising cakap lupa member lah bagai suma. kau faham tak perkataan SABAR dan TUNGGU. kecoh sangat lah. patutnya kau macam bersyukur lah kan aku berubah, bukan banyak songeh. macam sial. aku taulah ape aku buat. tayah nak seboksebok. bila aku tak lepak cakap aku sombong, bila aku cam nak balik awal cakap lopek, bila aku pakai tudung cakap macamacam,*kau ni kenapa jiher? rambut kau da botak ke? kau pregnant ke? apsal kau tibetibe dapat hidayah? perlu ke kau pakai macam ni?* bila aku tanak ini kau suruh buat itu, bile aku tanak itu, kau cakap aku poyo. adoi. habis ape yang perlu aku buat? bagaikan ditelan mati mak, diluah mati bapak. ape yang perlu aku cakap adalah, korang tolonglah support ape yang aku buat. ok fine. kau nak tau sangat kan kenapa aku nk berubah?

1. pointer aku semester lepas teruk.
-aku tanak disebabkan bidang muzik yang aku ceburi ni menyebabkan pointer aku jatuh. so aku berhenti.
-aku tanak disebabkan lepak yang terlalu lama menyebabkan aku susah nak bangun tido dan pergi ke kelas lambat pada keesokan harinya.
-aku tanak disebabkan perangai aku dan sikap aku ni membuatkan hati aku gelap and tak dapat masuk sume ilmu yang aku belajar.

2. BUKAN SEBAB BOYFRIEND AKU.
-takde makne aku nak pakai tudung sebab boyfriend aku. dye ok je kalau aku pakai mahupun pakai. i'm still the same person
-takde makne aku nak ubah appearance aku sebab seorang lelaki yang bukan lagi suami aku *sorry ajik*
- eh lagipon, kalu berubah sebab dye pon ape salahnye. benda yang baik kan?

3. aku nak jadi orang yang berjaya
-takkan lah aku nnt lepas dah graduate nanti aku jadi cikgu yang perangai macam aku sekarang ni?
-takkan lah nnt lepas aku dah dapat kerja sume dah kawin sume aku nak kekal dengan perangai aku macam ni?

4. aku dapat mimpi buruk
- ye. disebabkan cerita 2012 dan a few movies on tsunami, aku dapat mimpi buruk.
- tak salah kan kalau aku berubah sebab mimpi?

5. aku belajar dari kesilapan
- aku tanak jadi aku yang dulu, orang yang tak bagus.
- aku nak jadi orang yang berwawasan
- aku nak berjaya dunia akhirat

so, tak salah kan kalau aku berubah? at least aku dah berubah. kau bila lagi?

aku dah tulis 95%  dalam bahasa melayu dah ni. kalau tak paham jugak tak tahu lah.

p/s: maaf jika sesiapa terasa. memang nak korang terasa pon.

seremban,nilai,seremban

today is Ayuni Nadirah's birthday and she's currently in UIA Nilai. so as planned, ajik, rafie and i wanted to surprise her with our present. ajik picked us up at 12.30pm and we went straight to Nilai. oh and what the, we forget to buy cake. macam tak complete lah kalau takde cake so singgah Giant kejap to buy a cake. pilih cake pon dah 10 minit. yelah. Jiher tak makan coklat tapi Ayu suka coklat. so because its her birthday, we just bought a plain chocolate cake written "ayu dah tua" on it. :)

when we arrived at her place, Ayu was so excited. yes. sape tak excited kan. i lied to her that im having a gig on that day and i couldnt come to her place. tapi datang jugak. and ajik lied that he has a new girlfriend who's wearing tudung and i pretended that i am cool with it. tapi kalau betul memang lahhh nak kena si ajik tu.  grrr. anyway, we celebrated her birthday bukan dekat sungai ke ape tapi dekat tempat racing kereta. haha. thats the only place yang available.me and ajik gave her a watch for her birthday present and rafie gave her bracelet. but we couldn't stay long sebab Ayu got some things to do in her campus and rafie kena balik. so then we went back to Seremban and picked up Rais and Kecik and Echah for some jamming sessions.



so ayu, dont EVER feel neglected. we love you always, muahmuahmuah.

Friday, December 4, 2009

lapan belas

5th december 1991.
5th december 2009
whoah!!! dah 18!!!

HAPPY BIRTHDAYYYYYYYY!!!!!
so umur kita dah same lah kan? bole la masuk wayang samasama. tgok porn samasama. ish. i dont. kau je eh.hahaha.
so anyway, happy birthday my best friend, ayuni nadirah. kau dah tua. seriously. so act like an old woman.hahaha. kesian kau kena celebrate besday dlm exam dan kem bodoh. i wish i could help you. but you'll have fun. you'll see. muahmuahmuah

how about Friday?

9.20am.
dammit!!! i'm sooo late!! seriously! mandimandimandi. siapsiapsiap. jalanjalanjalan towards class. annex 18G. peh jauh sial. aku dah la dah lambat. takpe. tabahkan diri. walkwalkwalk. sampai2 je kelas dah pukul 10.15am. and the class haven't started yet.pheww.
so macam after a loong lecturing and discussion, tetibe madam nak buat impromtu speech and i was like WHAT?? gila macam tak ready kan. so the first name was called. Intan. i was so glad that it wasn't me. then madam asked her to choose anyone of our classmates to do the speech. i thought that my name was never to be in her mind but suddenly, "jiher" weyyy. aku ke?? i stood up and went to the front. "so class, what topic would you like her to deliver today?" and the majority said "cendol" i smiled. and talked everything about cendol for nearly 2 minutes. i got thumbs up! wewittt!
oh and gojes kena panggil kedepan jugak. her topic was lip gloss. japjap. she didnt know anything about lip gloss. what? takkan lah langsung. gila macam tak logic kan. if it were a guy tu bole terima lah kan. and she said she'd never put any make ups on. come on. takkan lah takde langsung knowledge about lip gloss. LAME.
so anyway,  after kelas tak sabarsabar nak balik seremban so cepatcepat pergi ktm dan balik. arrived in seremban at 3pm. met ajik :) he was happy to see the new me. I KNOW. everyone does. including me.haha.
so the first thing that came out from his mind is, "jom pergi cendol?" and i was like "JOMMMM!!" sedapsedapsedap. 2 mangkuk wey. yumyum. lepastu we decided to go for a movie. mulamula nak tgok senario tapi da terlepas. then pergi JJ pon terlepas jugak. so tengaok cite christmas carol. bosan. just some typical christmas carol stories. makanmakan di kepci. sedapp.
that night he sent me home. well, i had a very greattt day today. ily ;)


Thursday, December 3, 2009

thursday ;)

i woke up at 11am, an hour before the class starts. had a loooong talk with Ajik last night.wewittt! :)
anyway, after getting myself prepared, i walked myself towards my campus. so supposedly, my class schedule for today was suppose to be like this:

- Presentation skills: 12.00-1.00pm (1 hour)
- Philosophy of education: 2.00-4.00pm (2 hours)
- Sociology of education: 4.00-7.00pm (2 hours)

BUT, fuckingly, there was this one student who I DONT KNOW WHERE THE HELL DOES SHE COME FROM, said that she has class ape ntah so macam kena tuka schedule. SIAL. so i was like "so?kau sorang je kan. tayah kecoh" and the lecturer was like "okay, so lets change it a lil bit shall we?" and the suggestion of the classes for today were said to be like this:

-Presentation skills: 12.00-1.00pm (1 hour)
- Philosophy of education: 1.00-4.00pm (3 hours)
- Sociology of education: 4.00-7.00pm (3 hours)

and i was like " FUCK LA WEYH! bile nak makan la sial????" and what do you know, freakingly, some of my classmates were like sooo agreed with the rhe SEVEN HOURS OF NON-STOP CLASSES. oh, aah. kelas memang lah sangat dekat kan. campus dengan annex dengan campus. memang jalan pon seminit je kan. grrrrr. logically, human beings can only concentrate in class for only 45minutes. so 7 jam bole concentrate ke???? camne nak dapat 4 flat ni weh?
so anyway, during sociology, i was bored and could not concentrate,plus, MENGANTOK! it was suppose to be the most interesting subject of all subjects this semester but takde mood lahhh.
oh and guess what, MSU BANJIR LA SIAL!  i thought pantai timur je yang banjir tapi shah alam pon banjir okay.




learnt in sociology:

words that could change your life..
- i'll be there
- i miss you
- i respect you
- count on me
- i guess you're right
- i thank you
- let me help you
- i love you

wuuu. ailapyuajiko. <3

Sunday, November 29, 2009

faces

i have a few friends, that light up my light, that give me strength and lead my way.

Diya

well, she's the greatest. i've been friends with her for nearly 11 years. quite a long time. and she's the only friend that i am still with, since i first stepped myself into school till now. we've been through a lot of bittersweets in our lives. the laughters, the fights, the punishments, the fears, the glory, and everything. it's always her that's by my side. she was a very BISING and naughty girl in school. we did lots of bad things together. kan diya kan? XP we even had our own songs when we were little and damn i couldnt remember the songs coz i've lost the books. *haha* but as we're growing bigger and bigger, things has started to seperate us from ALWAYS being together. she has her own path and i have my own too. but regardless of our different paths, and the distance, we're still bestfriends no matter what. *loveyouloveyou* <3


Ayuni

well what do you know, we're bestfriends right? i used to ignore her when we were in primary school,*coz you're a prefect,which me and diya hate so much* but then again, when we've finished primary school and went to high school, things has started to change. we started to hang out like thousands of times a day and we're like sisters already. we've been through so much challenges. and yes, so many guys have passed. *LOL*  she's a very unpredictable girl,trust me, you wouldnt know what she's like inside. but i started to learn about her day by day and now i know her. tol tak yu? ever since we started to hang out together we are so so sooo close. everything that's hers is mine, and whats mine is hers too. but, not to a guy. *LOL* and yea, she's been my bestfriend for like 5 years plus. and i love her more than everything *muahmuah*

haziq

ok. well so this guy means a lot lot lot lot to me. i tell you why. i met him when we, diya,ayu,rafi,rais,him and aizat, went out for a movie. well i didnt know him at first. he was, i mean, is, a shy guy, with unspoken words who's always acts cool. i was like, damn this guy macam gila hot. *gatal* but then i didnt get the chance to, you know, have him. so, yeah, lets be friends. friends,friends,friends. for quite some time,the six of us has been hanging out a lot, and we were like so close to each other. and that's when i started to get to know him better. :) so days passed by and i just have to keep my feelings towards him by myself and go on my life with some jackasses.*it was so stupid of me* then i was like so down like hell, it was all gloomy and darkness that surrounded me. but then he came, as a hero*ceh* to save my soul. well, what would you say if your bestfriend says that he loves you? i was fucking speechless, but i was excitedly happy. and now, he's my special, i mean, the most special best boy friend i ever had.he always makes me laugh,i mean all the time *aku sangat penat ok gelak2.haha* nothing that could represent my thanks to you, and, i love you always,gemok :) *winkwink*

rafi

pelik tapi benar. i dont have a picture with you lah fi! haha. sorryyy. so rafi. hmm, he's diya's beloved, that is how i know him. well, obviously, he is a very kind-hearted person sbb sangat2 supportive *damn jangan bangga ok* and sometimes, he is funny because of his words. i do like to see them, rafi and diya being together coz they are like the sweetest thing ever. oh, rafi is my bf's bestest friend, sebab diorg adalah GAY. cium2, peluk2. ewwwww. i'm just so lucky to have a friend like him, as there's no one that could replace a kind-hearted guy like you. *hugs*


rais

he is hot,awesome,cool and cute! tapi budak2 lagi. haha. i was amazed when i first saw him playing the six strings machine. i barely hang out with him coz he's busy with school and stuff but after ni he'll be free from school and hello savvy! haha. he is a brother of a rockstar. so everytime dye pakai baju abang dye org kasut abang dye org whatever, i just feel like i want to kiss it, you know. sebab rockstar kan. haha. rais is a very wierd guy though. sebab suke nyanyi sorg2 and senyum sorang. well he's sometimes a bit blurrrrr. but tetap comel dan macam rockstar *pokpok*





mirol

the 2nd person that i met on my first day there!sangat cepat kan kte berkenalan. thanks to Abid and Sarip.*hugsss* he's a guys with full of thoughts and words. i hate it when he's heart is broken coz he doesnt deserve to be broken. * lets kill miss.M shall we?* so nway, he understands me, A LOT. . thankyouthankyouthankyou. he's my closest guy friend in college as we're in the same class and in the same mentoring group and plus, we have this same thoughs about music, life, and people. mirol,there's still some years that we have to get through, so be tough my friend :)




halve and bob

they are the first outsiders that i met when i was in the second week there. my first thought of halve was, wey dye ni macam bapak orang lah, macam perogol pon ade. but then when i started to get to know him, he is a nice guy and a very concern friend. thankyousoomuch. we have the same thoughts on music and what makes me adore to be his friend is that he has this cool band named Evidence Speaks,screamo, and i really2 like the songs. seriously. takde tipu2. since then, i hang out with em and Halve's bandmates a lot when i'm off campus. they're a good friends, not to forget some others like, Man, Paan and Pete. bob pulak, is a funny guy yang suke bajet comel. haha. and yeah, he's a good brother, sume benda tak berkira. tengkiutengkiu. *huggsss*. come to think of it, diorg ni sume dah tua! so, dah macam guardians aku kat sana. *joke*


wok



wok is the greatest! for those who hates him, tolonglah get to know him. he's a funny guy and really really nice. dye sangat2 rajin, he never missed a class. and how dare some of you say that he's stupid and tak blaja. duhh~ pointer dye lagi tinggi dari kau kot. whatever. anyway, he always marah me when i didnt come to class and when i keep on talking about this guy and this guy and this guy. i know it annoys you, sorry wok. hee~ ohh and im so so glad that you've found your angel :)





gossip girls

I AM EXCITED THAT I HAVE THIS SO MUCH OF GIRL FRIENDSSSS :)) and these girls, are so so cool. fatin nabilah, fatin surayya, fatin nadirah, alea, syafika, jiha, yus, myra and intan. sangat2 best kawan dgn mereka. oh and yeah, everyday is always our hot topics. ade saje gossip nak dicerita. it doesnt matter where we are, mesti stop untuk bergossip for hours and hours and hours. one day is not enough to tell all the gossip, right girls? haha. and seriously they are veryvery nice to me. thankyouu. babe, kite study rajin2 and dapatkan 4 flat so kompem2 lah bole kalahkan gojes kan*which until now takde sape tau result dye brape* stay friends! *lovelovelove*


eiqa

oh thanks to mister oren a.k.a mono the times, a.k.a gemok a.k.a budak london sebab introduce me to this very kind-hearted person. oh and what do you know, we hate the same jackassssss! and we share lots of stories and problems and laughters together and now kami macam dah rapat2 kan kankan.oh and now dye dah dengan budak kecik.opss.haha. *huggsss* i'll make sure that i will have plenty of time with youuu *muahmuah*






oh and yes without them, i am nothing in this world. thank you friends *muahmuahmuah*
oh and to those whom i didnt mention their names above; ferol,shuttle,eiqa,nana,qis,qilah,panjang,mas syafiqah,madihah,nadia,fellow classmates,ex-classmates and the list goes on, korang pon best jugak *winkwink*


popcorn and coke



okay. so sangat2 ramai orang yg rajen blogging yg akan tulis review pasal cite ni. well, overall, i give 3/5 stars lah. oh and yea, aku akan choose vampire compared to warewolf sebab vampire tu *kononnye* lives forever and warewolf kalu kene tembak komfem lah mati an. and plus, bak kate si Handsome Valensi, warewolf asek pakai suar bundle je sebab ble dye nak tuka jd serigala mesti suar dye koyak. tapi mmg for sure lah takde vampire kat dunia ni kan. so i choose mr.Haziq. *gatal* haha. it was a-not-so-very-interesting story coz tak berapa menarik ending dye sebab it ends just like that. kompem2 ade sambungan lah kan. so, tunggu jela yg seterusnye. :)
thanks ayu, fi and ajik sebab tgok movie same2. *muahmuah*