Wednesday, December 30, 2009

Last

last post. 
bukan bermaksud last post aku akan menaip blog, tapi last post pada tahun 2009. why? coz 2010 is coming tomorrow. tak tahu kenapa tapi orang selalu sangat excited nak celebrate new year. bila new year nak dekat je mulalah soalan sama je kuar. "new year kat mana, Jiher?" tak pon " this year katne wey?" tak pon "kau celebrate new year katne this year, Jiher?" aku hanya mampu pandang balik, dan senyum.
frankly, aku tak pernah celebrate new year. ye, saya memang sangat kuno dan tak up-to-date, tapi, perlu ke nak celebrate? satu kemestian kah? selama 18 tahun aku hidup, belum pernah lagi aku celebrate new year bersama rakanrakan, mahupon family.
ape yang aku slalu buat time new year?
ntah. aku pon tak ingat. makan kot? tido kot? on9? entahlah. yang penting sume tu tak penting.
aku tanya membermember aku yang celebrate new year, "korang celebrate slalu kat mana?"
then mereka cakap, "tak tahu lagi lah, go to private parties, getting high, you know, all those stuff" and ade jugak yg cakap, " lepak somewhere, getting high, and counting down the time"
oh really? macam gila lame ok!
yang aku tau, kot, new year mesti ade fireworks kat KL, then sume orang yg couplecouple datang dan tengok sambil cakap kat awek dye "romantik kan sayang?" in which aku tak rase benda tu romantik langsung, malah mengantukkan. note that ajik.
ape lagi? haa. mesti kat dataran manamana lah, ade buat countdown ke kan, and ramairamai orang pergi, mostly remaja. of course lah. buat pe si Pak Karim ngn Mak Limah nak tgok malam2 sbb diorg ade hal kan malam2.ehem.


saya taktahu apa yang orang buat time new year, tapi this year, boleh tak aku nak sit and play with the guitar, and sing-along with the not so good rhythm* haha*and feeling happy as ajik will be by my side this new year. ;)

enough talking about celebrating new year.
disebabkan ni last post untuk 2009, aku nak tulis panjang sikit.
2009 adalah tahun yang mendewasakan aku. *cheh*
aku habis SPM tapi tak kerja. ape yang aku buat time menganggur tu adalah melepak pagi petang siang malam.
dan get to know lotsss of people. uu
then aku start active dengan band aku. ye. band yang tak seberapa tapi dah mempunyai 3 buah lagu. wewitt. first performance kitorang was in CICT Maluri, Cheras. sangat membanggakan sebab dapat satu stage dengan Exorage! then kat situ lah kenal mereka.
tak cukup dengan perform di campus orang, kami perform di studio dan tempattempat public jugak. maklumlah time tu tengah excited kan.
then, aku stop with the band thingy sebab aku rase aku tak perlu berada dalam band sebab pembelajaran aku terganggu. tapi, ade pulak yang nak ajak buat solo. no, thanks. saya tak minat.
yes, i did write a few songs after the leaving, tapi untuk sukasuka.
oh, and ada satu lagu i wrote for this jackass, who, should i say, fuckingly fuck sebab tipu aku. dan lagu itu mengisahkan tentang katakata dan janjijanji manis pukimak dye yang tak pernah pon dye maksudkan.
whatever.
oh aku mengalami benda ni sume bila aku masuk di Management and Science University, di Shah Alam. di awal permulaan pembelajaran, aku mula mengenali few people dan skang most of them aku still hang out dan lepaklepak lagi. thanks ;)
subjectsubject di semester pertama was OKAY. tapi subject literature paling bestt! that is the subject that i've never skipped. pernah sekali, tu pon sebab orang ajak pergi shopping and time tu tengah gila tension. haha.
tapi satu semester je blaja literature memang tak seronok. kalau bole, harihari nak blaja literature.
my birthday this year was the worst. dont wanna talk about it.
then, had some conflicts in life sume, and on 30th october 2009, i am with someone that i love. wewwittt.
i started to get to know life, started to change a lil bit, not to mention, my looks, memang da berubah and orang ramai macam yang gila terkejut. hey, takperlu lah terkejut. rilex je ok. haha
but banyak sangat benda berlaku in 365 hari. and i hope, next year will be a better year ;)


13 comments:

  1. yup, next year will be better.
    fingers crossed. ;)

    ReplyDelete
  2. wottt wooottt happy new year jiher :D
    sama wehh aku xpernah celebrate pun. sekali je pegi genting.

    ajik gatal siaakk. haha

    ReplyDelete
  3. ajik: kumpul duit dulu lah sayang. baru bole kawen dgn aku. haha

    ReplyDelete
  4. dyla: haha. tak best an celebrate new year.
    ajik mmg gatal. eeee. haha

    ReplyDelete
  5. haha, statement brani mati ajikk.

    happy new year jiher!

    ReplyDelete
  6. feeqa: gatal wey ajik.
    happy new year jugak wey!

    ReplyDelete
  7. hahahah..
    i palling x tahan yg part.."romantik kan syg?"
    duhhhh...tgk bunge api je..romantik ke??lalalala

    pape hal pu
    mmg byk dh yg blaku dlm thun neyh
    dri x knl u
    kpd knl u
    wee...seronok dpt kwn cm u beb
    muahaha
    pape hal un
    HAPPY NEW YEAR JIHER!!!

    ReplyDelete
  8. romantik kan? haha. i tak suke douh tgok2 benda buatan manusia. tak romantik. baik tgok bintang ke kan. lagi best. wewitt.

    thanksss. good to know you too. hope you and aiman will last forever ;)

    ReplyDelete
  9. 30th oct my birthday. take note ye. haha.

    ReplyDelete
  10. hahaha..you too beb..
    wee...
    jum g kire bintang kat xtream park
    hahahahahahaahahahahahahaa

    ReplyDelete
  11. kak dyana: hahah. ok2. nnt kte buat surprise ye

    ReplyDelete

thank you for dropping comments ;)