Thursday, December 10, 2009

impatience

i know i am an impatient person. that's what everyone should know about me. at least. haha. so here's the thing that cause me gone crazyyy today

6.30 am
aku bangun dan menyiapkan kerja untuk presentation after having a long conversation dengan ajik :)
siapsiapsiap sambung balik tido.
10.30am
aku dibangunkan oleh alarm di phone aku yang lopek lagi tak berkredit lagi berbeteri low itu. jadi aku pon bersiapsiap untuk ke kelas yang telah dimaklumkan akan start pada pukul 1 tengahari. oh, still got some time.
mandimandi. eh, kelas kat mana eh? msg lah classmate aku guna phone akak rumah aku untuk bertanyakan details about class untuk hari itu. tapi tiada respon. -.-'

tunggu....tunggu.....

........

masih tiada. aku call. tiada respon juga. eh, dah pukul 12.10pm. takkan tak bangun lagi kot? then aku membuat keputusan untuk mendial nombor rakan kelas yang lain.
tuuttttuuttt. hello, aku kat dalam kelas. kata orang itu.
huh? dalam kelas? then dye letak. oh, kelas dah start? baru 12.10 kot wey?
aku cam da gila gelabah. kelas start kul 12 rupanya!
aku msg guna phone akak rumah aku itu untuk bertanyakan dimana lokasi kelas kerana kelas kerap kali bertuka tempat dan masa. jadi aku macam tak berapa tahu.
kelas kat tempat biasa.kata nya.
damn, tempat biasa kat mana? aritu kelas pon lainlain tempat kot!
aku dah kelam kabut dan mencarutcarut haram suma. dengan segera aku bersiap untuk ke kelas. gemok ar!*mencuba untuk tidak mencarut didalam blog* nk pegi kelas yang mana ni? da pukul brape ni? sempat ke sampai?
aku bertekad untuk pergi juga. selalunya, untuk ke kampus berjalan kaki dari rumah aku mengambil masa 15minit. dan untuk ke annex 18g mengambil masa 10 minit dari kampus. so, total up ade lah 25minit. ish, tabole jadi ni. dah 12.15 da ni wey!
aku berjalan dengan kadar kelajuan yang sangat laju dan berjaya menuju ke annex 18g dalam masa 15 minit.phew. penat.

annex 18g
eh, kenapa takde kereta diorg sume? and macam takde orang je kat annex?
damn! salah kelas kot! dah pukul brape ni?
aku cepatcepat menuju ke campus.

12.50pm
10 minit lagi kelas nak habis. perlu ke aku pergi? tension aku. naik teksi dan terus menuju ke ktm batu tiga.
counter closed. damn. kene beratur kat mesin beli kad tu lah! aku paling tak reti guna kot.
beraturberaturberatur.
ah, giliran aku selepas 5 orang mendapatkan tiket.
seremban, rm7.30
eh, mana rm15 aku? damn, tertinggal kat dalam teksi! ruginya. teksi dah pergi.
aku tinggal rm10 je selepas membayar rm9 kat teksi tersebut.
takpelah. aku keluarkan rm10 dari dompet.
apehal ni sial asyek reject je duit aku? duit merah la wey bukan duit biru. gedik punya mesin.
lama kot aku menjolok duit dalam mesin tu.
dan kat belakang aku ade dalam 7 orang.
kesian. jadi aku ke belakang. beratur kembali.

tunggutunggutunggu.
.......

giliran aku akhirnya! aku baru je tekan butang seremban, aku toleh tepi, ensem je train pegi sentul berenti dan pergi. aku terkilan. terlepas train!!!
aku geram dan masokkan duit. tabole jugak. aku macam dah nak tendangtendang je mesin tu. nasib baik orang belakang tolong aku. thank you :)
aku seberang jalan tersebut tanpa perasaan takot pada jambatan. tunggulah 30minit kan. sekali, train delay. what??tunggu lagi. ishhhh. penat aku menunggu.
apesal douh arini. sabar jela. sebelah aku ade orang Egyptian. dye borak2 dengan aku dan kutuk2 Malaysia. tapi, ape yang dye cakap tu betul. sbb aku pon cakap benda yg sama, huh.
sampai jugak train. pack nye jangan cakap lah. macam da jadi solid particles dah. rapat sangat. ketiak orang semua nk hala kat aku. bau memang macam bau lavender lah kan. ishh. rimas aku.
sampai2 je kat kl central, nasib baik train ke seremban terus datang. so tak payah tunggu.
sedangsedang aku melayan perasaan, aku ternampak ade awek yang 'hot' gila ni depan aku. dye sangat 'kurus', berbaju 'berlengan' dan berskirt 'panjang sangat'. kesian dye sebab dye lupe nak shave bulu kaki kat kaki dye. kalau halus takpe, ni tebal. aku geli.
dalam train, perut aku dari jamming lagu ternyata by estrella, terus ke dogs can grow beards all over by dwp. gila macam lapar gila kan! takpe.

waitingandwaiting...

di nilai, aku perlu untuk contact ajik mengatakan yang aku dah hampir sampai tapi malangnya aku takde kredit dan bateri low. so, dengan tak tahu malunye, aku cakap kat mamat sebelah aku, if u dont mind can i send just one msg to a friend of mine? coz i have zero credit. nasib baik mamat ni baik dan bagi aku pinjam. thanks lagi :)
sampai2 je ajik jemput dan kami mencari cendol. takde. tutup. takpelah. makan roti canai je kat maple.
thanks ajik belanje makan :)
thanks kepada orang yang membantu aku hari ni. korang sangat baik. tapi aku sangat tak tenang.penat.

16 comments:

  1. ajik; sian kannnnnnn. ishh. penat2

    ReplyDelete
  2. haha,kelaka la cerita akak, akak memang kelaka, buat readers gelak gila2

    ReplyDelete
  3. eiqa: malang douh nasib aku tadi. hahaha

    ReplyDelete
  4. aini: haha. tak lah klaka sangat. thanks anyway ;)

    ReplyDelete
  5. hahah gila panjang hari kau. hahah. bad hair ehh.

    ReplyDelete
  6. haha, dyla, bad hair pulok.

    ha'ah wey, agak serabut aa your day

    ReplyDelete
  7. dyla: haha. bangun2 pagi je da serabut otak aku. tatau lah apesal. da la kelas yg aku tak pegi tu ade quiz. damnnn

    ReplyDelete
  8. pqah: hahah. tauuuu takpe. gila macam bnyk sangat benda jadi dlm sehari kannn

    ReplyDelete
  9. what a day, tapi sangattttt comel..
    hahahaha.. :)

    xpe, at least it was different day compared to normal n normal days kann ;p

    ReplyDelete
  10. lol .. so i da tao da nape u mara an .. i pon cam nga ade 30sen je .. da msj u .. igt cam na try r wat SOS an .. taley .. im sorry .. taktao na ckp pe .. n satu lagi .. spatut nye klas ari kamis kat c111a n friday class at 18g .. tapelah .. ampuun ..

    ReplyDelete
  11. nadd: haha. yes. memang tak normal untuk hari itu

    ReplyDelete
  12. fatin: ye ye. ur forgivennn. thanks for the neww class schedule. kalau ade update lagi bgtau. i cam tak brape faham dgn jadual baruuu ni ok

    ReplyDelete

thank you for dropping comments ;)