Sunday, May 31, 2009

fever

i'm having cold that day, tapi masih lagi berkeras untuk tengok yuna perform malam tu. so then malam tu i went to giant to meet up these 2 cool dudes, syamim dan shah dan borak borak borak sambil tunggu bila laa yuna nak start. tunggu punya tunggu rupanye bukan perform kat depan perdana la sial. tapi kat sebelah tu je.hahaha. seb bek kaio roger. kalu tak melepet jela kat extreme park tu. sesampainya disana, jumpalah kaio and a few friends of his.that night dah mcm tak stabil dah otak ni. tapi masih setia bertahan. berjumpa aril and his friend,abu.haha.malam tu mcm sgt rmai lah org kan. nk balik pon rase cam malas gila. tp kesejukan nak mati. last2 after diorg2 dan abid dan sarip balik, pegi kfc dgn naim kononnya nk teman aril study.haha. sesampai je kat rumah, badan menggigil gila babeng. sejuk gile la sial. mmg the whole day aku tak bgn. tinggi kot temp aku.huu. ptg tu jugak aku call parents ku menyatakan aku tak dpt nk balik sbn sbb tak larat la douh. then tetibe tanpa disedari mak aku dtg.aku pon kena kidnapped ke seremban. yess.balik laa jugak seremban ni.hee. the next day pegi jumpe doktor. yg paling klaka nye, kat dlm klinik tu, de sekor kucing gedik gila babi lagi perasan cun dan anggun duduk atas kerusi smbil bersin2. aku pon kuar la dari klinik tu, nak memastikan betol ke aku msok klinik manusia?or aku msok klinik haiwan ni? haha. bodo. kucing pon da kene selsema babi.

Saturday, May 23, 2009

hate

aku benci kau fareez babi! tacing lobey2 cam sial je.ilek sudeh.tau nk ckp org je.diri dye sendiri dulu tanak pk.bodo.

Thursday, May 21, 2009

orientation week

first day di msu mmg sux.sebab sesak gila dgn ramai org sume.then kelam kabut carik rumah sewa.thanks to arel.dapat jugak rumah den.hee~
the next day,the first day of the orientation week,we were divided into a few groups.and my group ade like 20 org.sikit gila laki.haha.pupus dah ni. sangat bosan coz this Abg Tacing asek suruh nyanyi lagu MSU je.smpai terngiang2 di telinga.babi.hahaahahhahaha.
that night was my first day out di shah alam with my housemate.kitorang mkn kat Rafi bistro,mcm mahal kot?aku mkn rm8.20?kuey tiaw goreng dengan teh o limau suam je kot?haa.adeh.
then the next day,cam bese ade orientasi bodo tu.but this was fun lah.coz tetibe ade sorg fasi ni panggil.dye ckp laa "najiha awk cni kejap",then aku ckp la."nape?sy tak buat salah pape pon?"then dye senyum2 and bwk keluar.ingat nk kene rogol ke ape.hahahhaha.rupenye dye nk amik pic utk sesi photografi utk buat iklan MSU.bangge sial.hahaha.ade 2 org pmpuan and 3 laki.so,tak saba nk tgok pic sendiri bai.hahaha
ohhh.we were given a task;acting tajuk mat rempit.mcm sial aku kene jadi bohsia weh.hahaha.
that night,housemate ajak pegi birthday party kat blok sebelah.and arel was there too.so kat rumah tu like ramai gila org and sgt2 sporting.hee.borak2 dengan arel and abu.mcm ntah pape je.mlm ber shisha dgn abido dan sarip.haha.ngok je kedai tu bukak cite af.
agak bosan laa s.alam ni.tap takpe.sabtu ni MSU ade gig.sharpshooter dgn bliz antara band yg ade.dtgla bramai2 ye.hee~

Sunday, May 17, 2009

seremban,i'm back :)

3 hari duduk jb.yes i miss jb tapi,i like it better kat seremban.coz nak hang out dengan nana n fifi and rara for the last time.(mcm pergi jauh je kan?)
16 may 2009, 1.20
arrived in ayer itam,ayah nk pergi sembahyang jumaat. then ke rumah kampung sape entah.tapi rumah dye sgt banyak kucing and i hate that! atok tu baik!sbb time nk balik dye bagi 50 hengget,even though tak kenal dye.baikkan ?hee~
around 3 mcm tu,arrived kat The Zone hotel,check in sume then pergi shopping kat mall the zone tu.then jalan-jalan-jalan(bosan weh)
mlm tu yg den bengang.parents den sume pegi mkn kat bwah,which mkn sedap2 la kan.then,dye bagi duit kat aku dan adekku suh g mkn kat luar je?mkn mamak.adeh,tak fair kan?mamak pon mamak ar.janji mkn.hee~
mlm tu plan nk kuar dgn izzah la konon an,pastu the next day tak jadi.shopping je kat jj dgn my mum.penat weh.dari kul 3.30 smpai kul 7 kot.beli nye sikit je.seb bek tak pakai heels douh.pastu singgah rumah cousin dekat tebrau.makan2,borak2 sume,then pegi skudai.on the way nak pegi rumah cousin kat skudai plak,berlaku laa kemalangan.kete blakang kete bapak den terlanggar kete bapak den.cino kete spectra langgar.mule ar bagi alasan la bagai.then bapak aku settle kan suh bayar seratus je.100 je douh! mane cukup bai.kemek douh kete tu.tp bapak aku ckp,biar laa.anak kecik lagi dlm kete tu.sianla dye.haha
then smpai kat umah cousin kat situ borak-borak la.minam2.then balik.mlm tu..
broke up.bodo kan?fullstop-
then tido.bosan weh kat hotel tu.seb bek la mlm2 ado gak la yg toman msg ngn den cm syazwan ngn zizi.yeahhh
ohh and,aku dpt rantai dari seseorg.and he's hot!

Thursday, May 14, 2009

students,do make me proud :)


its been a month and a half that i've been teaching those kids science,maths and english.and now,i gotta stop coz i'll be away from home quite some time.and thanks for the gift that u guys gave me.i really appreciate it.i do :)
hope you guys will perform well in your UPSR nanti.i'll pray for you.love you!

Wednesday, May 13, 2009

cendol :)


setelah 2weeks++ mengidam cendol,akhirnya dpt jugak makan!yes
so yaya,nana,zizi,fifi dan rara,tayah nk kecoh kat aku dah.hahaha
cite ni bangang weh! tapi yes,mmg mcm best ar.starting dye nk cam gempak.rumah terbakar la bagai.pastu tuduh2 org bunuh omak eh.padahal dye yang bunuh.dah la tu,idop2 aku kene tipu ngn pengarah.ingatkan akak dye idop,rupenye akak dye tak idop pon haa.akak eh da mati lame da.dye je yang gile.ahaha.lawak bai cite nih.nk tau lebey lanjut,tgok jela sendiri.aha

Tuesday, May 12, 2009

my perfect body will be like..

there was this guy i know from somewhere,tak ingat,just asked me these weird question."jiher,if let say you got to choose your own body parts, u nak pilih those things from who?"
without any doubt,i replied as follow:

-eyes like Emma Watson's
-lips like Drew Barrymore's
-neck like Jennifer Lopez's
-ears like Emma Roberts'
-hair like Leighton Meester's
-boobs like Pamela Anderson
-hips like Britney Spears'
-buttock like Blake Lively's
and
-legs like Paris Hilton's


then he said,seriously Jiher,if you have their pody parts sume ni,you'll be in a full of celebrity.and awal2 i dah flirt u!haha

(its so stupid sbb letak this thing kat blog kan?:) )

Monday, May 11, 2009

love

people make mistakes.and so do i.especially in love.basically, love means deep, tender, ineffable feeling of affection and solicitude toward a person, such as that arising from kinship, recognition of attractive qualities, or a sense of underlying oneness. but what do i know about love?for me,love is about a passionate feeling but somehow it hurts in every kind of ways.love is not as sweet as candy,but its bitter like coffee. but somehow,i cant avoid it.stupid aite?love it confusing and yet,heart breaking.its stupid.sangat2 stupid.but love is blind.thats why i couldnt see what's the best for me,and plus,i let him go just like that. :(

Best Friends Forever!

kenapa kementrian pelajaran mesti nak pisahkan kami ber-6?haha.its not thier fault pon kan?but yes,sadly,all of us had to go to different paths for our future's sake!




diya ayuni mohd ramli

you're the first to go and i felt so sad,really2 sad babe! seriously.when i waved u my last goodbye,i felt something terrible inside ya know.like,boleh ke dye ni survive?haha.but serioulsy babe,im gonna miss u soo much like hell!! and im gonna miss your crappy stories too :)
you're going to be fine there.oh and,jangan curang pada rafi ya!haha.love u,yaya.





ayuni nadirah pahrol azman

kite tak jauh sangat pon kan?haha.but seriously,im happy for u coz u got to go to UIA.best kan?especially the rules!!hahahaha.pity u lah babe.but its okay.ite bole hang out kat sunway kan?haha.hope to meet u always lah dear.love you,nana!!! :)





mohd haziq hanif bin khidzir

we're already like bff kan??haha.sekejap je masa berlalu.and now you're going like far away to hell,dan sgt kampung weh.hahaha.jengka!takpe2.best tu bai.hahafelt sorry for u dude.kau tonang yo bai.haha.coz that's what you get for not inviting me mkn cendol hari tu!HAHA.anyways,im gonna miss you soo much zizi!text me like you've promised okay.haha





muhd rafi bin rusman

dude!kau pegi lagi lambat dari kitorang kan?haha.takpe bole jadi maid kat uma den an fifi?HAHA.nways,take care of yourself lah.jangan carik girl lain ok! if not,me and nana will kill you!haha.oh and,i'll miss you too,fifi padok!haha




muhd rais yahya

haha.bangge bai kawan ngn rockstar!HAHA.budak kecik kau ni.lepas jamming je mesti nak balik awl.apolah.tak amerika la bai! ahah.you're the only one who's not going anywhere,so take care la ye,rara!im gonna miss you budak kecik.and your weird faces when you sing,and your assless ass too.by the time kau da abes spm nnt aku bawak kau jalan2 naik satria neo ok,rara! :)



Sunday, May 10, 2009

new place,new excitement,old me :)

i'll be studying in MSU,management and science university(which,lots of ppl taktahu) this 18th of may.yes,im excited!but then,im scared.haha.i'm excited of meeting new peeps,but im scared if i turn into a new Jiher,in a negative way.takot culture shock kan?tapi takpe!every thing will be just fine kan? :)

hey guys!!

well yes.i did changed my blog.why?its personal tho.anyways,thanks a for stopping by and willing to read my piece of crap :)