Sunday, February 28, 2010

i cant live a lie, Haziq

Lately nothing I do ever seems to please you
And maybe turning my back would be that much easier
Cause hurtful words are all that we exchange
But I can't watch you walk away

Can I forget about the way it feels to touch you?
And all about the good times that we've been through
Could I wake up without you every day?
Would I let you walk away?

No, I can't learn to live without
And I can't give up on us now

Oh, I know I could say we're through
And tell myself I'm over you
But even if I made a vow
I promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

Could I forget the look that tells me that you want me?
And all the reasons that make loving you so easy
The kiss that always makes it hard to breathe
The way you know just what I mean

No, I can't learn to live without
Ohh, so don't you give up on us now

Ohh, I know I could say we're through
And tell myself I'm over you
But even if I made a vow
I promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

and I don't wanna try

Ohhhh, I know I could say we're through
And tell myself I'm over you
But even if I made a vow
I promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

I just can't live a lie

But even if I made a vow
I promise not to miss you now
And try to hide the truth inside
I'd fail cause I, I just can't live a lie

Tuesday, February 23, 2010

thoughts

FRUSTRATED.
dengan Malaysia


FRUSTRATED.
dengan Malaysians.


FRUSTRATED.
dengan hypocrisy.
 

FRUSTRATED.
dengan inequality.


FRUSTRATED.
dengan lies.


FRUSTRATED.
dengan ownself.

just one question, WHY??


THANK YOU.
.fullstop.

Sunday, February 21, 2010

the spirit of the dead


tak tahu lah kenapa tapi Malaysia sekarang ni, dalam industri perfileman, selalu sangat buat cerita cerita hantu. niyang rapik lah, saka lah, momok lah, jangan tegur lah, macam macam lah. kenapa? diorang takde idea ke nak buat cerita cerita yang menarik minat penonton? ketandusan idea?
tak tahu lah sape yang nak ditujukan, tapi, hantu ni sume adalah perkara tahyul. memang lah manusia kene percaya yang benda benda ghaib ini wujud, tapi takperlu lah korang nak berlakon jadi diorang dan cerita pasal orang yang dah mati. pasal orang yang tgah hidup ni macam mane?
lagi satu, hantu ni sume sebenarnye taknak tonjolkan diri. seganlah katekan.tapi bile diorang tengok kawan kawan diorang ramai berlakon kat tv, kat wayang sume, diorang jadi excited, dan mule lah keluar si hantu hantu ni secara meliar. kita nak salah kan sape?
cerita cerita hantu yang belambakkat malaysia ni sangat berpengaruh besar pada budak budak dan saya sendiri. budak budak sampai kan nak pegi toilet pon takot, terbayang kan hantu hantu yang mereka tengok kat tv sebelum itu. tahu lah kan, imaginasi kanak kanak. saya pon takot nak tgok tv sorang sorang. asal bukak je tv, ade iklan hantu. pastu ade hantu keluar. nak nye aku duduk rumah sorang sorang tibe2 hantu keluar kat tv tu camne? aishh.

cube lah buat cerita yang ade moral values sikit. tak abes abes cerita hantu, cerita drama sedih sedih nangis nangis, and cerita AF. adoiii. semak pale otak aku.

saya sangat suka orang yang tengok cerita spongebob. at least, spongebob takde hantu hantu niyang rapik ke momok ke pontianak ke kuntilanak ke, takde drama nanges nanges mintak simpati, takde undi undi. hanya sponge, yang memakai seluar kotak. :)

Wednesday, February 17, 2010

the LES' and GAs, the NYAs and the TOMs

tengah tengah makan kat warung kat ampangan, tibe tibe ternampak ade sorang awek cun gila ni. tinggi dah macam model lah. muka dah macam artis, dressup memang hot lah. skali bf dye adelah "she-male". aku memandang dan terus memandang. tiada ape yang mengganggu kecuali kucing yg asyek2 nak dekat dgn aku dan senyuman ajik (haha). aku terpikir. pelik betul ade orang yg suka pada sex yang sama. yelah, dye ade benda yg same dgn partner dye, best ke?

aku teringat cerita kawan kawan aku. ade yg tinggalkan bf sebab nk couple dgn pengkid, ade yg frust dengan laki then couple dgn pengkid, ade jugak laki yang nak kat laki. aishhhhh. TAK BOLEH NAK DIBAYANGKAN!

kadang kadang aku cuba membayangkan diri aku dengan perempuan, SANGAT JANGGAL OKAY! pegang-pegang tangan, ade perasaan, yucks! ni kan lagi laki dgn laki. damn. pastu ade pulak pasang niat nak KAHWIN. perempuan nk kawen dgn perempuan, laki nak kawen dgn laki. yg perempuan, ntah macam mane ntah nak dapat anak, bak kate ajik, dye takot k***k tu. haha.

lagi tak bole blah, perempuan yg transform jadi laki, laki yg transform jadi perempuan. ingt ni dunia transformers ke?
aritu aku pergi jalan jalan dan singgah kat satu kedai handphone ni. mak aku kate dye perempuan. aku tgok buah dada dye kecik je, suara garau macam laki. mak aku dgn yakinnya cakap dye perempuan. aku pon mengangguk. tapi ada halkum sume, suara garau sume, tangan pon dah macam lelaki, tangan pon lemah lembut semacam je. patutkah aku percaya tu perempuan?

one word....

CONFUSING.

ade jugak cerita poyo seorang minah pengkid ni, eh i mean, mamat pengkid ni.
konon lah kan ade lah sorang awek cun ni tgah tunggu si mamat pengkid ni kat satu tempat makan ni. pastu datang lah seorang jantan tulen cam nak usya2 la awek ni kan. setelah lebih kurang 10 minit proses mengusya,  datang lah mamat pengkid ni. terus dye nak belasah pulak jantan tulen tu. jantan tulen tu pon tumbuk lah minah pengkid tu, eh i mean, mamat pengkid tu. and shouted " kau tu dah lah perempuan, nak bajet laki plak, tunjuk batang lah wey!" sume orang kat kedai makan tu pandang. mamat pengkid tu dah malu, terus chow dgn awek cun dye tu.
adoi. nak bajet kuat pulak. konon protective lah. boleh je nak jadi protective, tapi tak perlu lah nak tuka gender kau. sex kau dah memang perempuan kan, kenapa nak tuka gender jantan pulak?

Allah da cipta kite dengan sempurna, kenapa nak ubah?

Sunday, February 14, 2010

kids

its funny to watch kids playing hide and seek, when none of them knows how to count 1 to 10. and all of them are counting, and seeking. so who's gonna be the hiders and the seeker?

its funny when the kids, with tiny, tiny legs, and very, very big pampers, running. it seems like the pampers are running, not the kid itself.

its funny to see kids suddenly laugh out loud when they see something that is not funny. and clapping their hands with a rhythm.

its funny to see them communicate with each other with language that we dont really understand and how they can agree and disagree and then, laugh.

kids are brilliant. but the question is, are they that brilliant when they grow up later? coz most of the grown ups dont use their brains to think, and somehow, they are slightly stupid.
will the brilliantness remain unchanged?

Saturday, February 13, 2010

dad

well, i am currently in JB, not feeling very well but yet, my mum is forcing me to follow her to go here and there and here like i am not sick at all. but never mind.

tadi, mase aku pergi ke kedai makan, macam kedai tepi tepi jalan lah, ape name kedai tu, siput sedut kot. bapak aku cakap ramai gila orang datang makan kat kedai tu. lagi ramai dari orang nk makan cendol. aku terasa. haha. so sampai sampai kat sana, memang ramai lah jugak orang yang datang. tapi aku tak nampak ape yang special kat situ yang membuatkan ramai orang datang.
so anyway, tengah tengah makan tu aku ternampak seorang mamat lingkungan umur 45 camtu dengan berbaju Ramones dan seluar jeans koyak koyak. di belakangnya ade 5 orang budak budak, 3 perempuan, 2 lelaki. sesudah mereka duduk, sume anak anak tu bersuara, "papa! papa! nak milo suam!" "papa! papa! nak teh tarik!" dan kesemua anak anak dye tak mintak air sejuk kecuali bapaknya, sirap ais. terharu lagi aku melihat bapak yang sebegitu rupa menyuap anak anak dye. aku syak dye adelah bapa tunggal yg menyara 5 orang anak sebab jarang sekali anak anak kecil perempuan dipakaikan dengan tshirt hitam. selalunya, mak mak akan pakaikan serba pink pink. tapi bapak pon pakai baju band, ni kan lagi anak.

sedang makan makan lagi, lalu lah seorang perempuan berbaju urm, should i say dress yg berlengan panjang dan shades di kepala dan ber-make up merah pekat. dress tu smpai peha dan berselipar "roxy". aku pon kutuk lah dalam hati sebab tak tau nk mengutuk dengan sape kan. sekali, dalam kereta ayah aku bersuara. " tadi nampak tak perempuan tak cantik tu? ape lah. dah lah makan kat warung je, nak pakai cantik cantik. tapi baju tak jugak cantik. buruk je ayah tengok. nak sexy sexy pulak kat warung. kan?"
aku tergelak dalam hati sebab bapak aku pon mengutuk! haha

Thursday, February 4, 2010

pantai


I LOVE YOU