Thursday, December 31, 2009

guys

disebabkan aku sangat kebosanan tahap gajah, youtube dah habis aku explore sume, facebook pulak tak ramai online, sume celebrate new year lah katekan, skype pulak tak rajin nak skype orang lain selain ajik, myspace memang jangan haraplah rajin nak bukak. so, aku pon google lah gambar bf bf aku sume kan. teringat kisahkisah lama;

chuck comeau, Simple Plan.


cinta pertama aku adalah beliau. well, aku sangat teruja melihat beliau mengetuk dram, dan dye sangat amazed tengok aku terpegun tengok dye. so dye pon jatuh cinta dengan aku. aku mula mula agak jual mahal tapi disebabkan oleh kesweetan dye, aku pon cair lah. tapi tak lama pon dengan dye.1 tahun je. haritu kan band dye, ade datang Malaysia a few times kan, aku gaduh dengan dye time tu. yelah, mane tak nye, dye kat sana langsung tak ingat nak contact aku. tu yang aku mintak putus tu. sorry eh chuck.


Billy Martin, Good Charlotte.


cinta kedua. beralih kepada pemetik tali gitar pulak. aku mula jatuh cinta dengan dye ni masa firstfirst lagu dye keluar. tak ingat apa sebab aku dah taknak ingat dye dah! dye curang dengan aku. boleh tak macam tu? ini jiher ok. kau da curang memang aku benci kau dan band kau lah wey. stop lah cakap pasal kau!. weekkkkk!!!


Nate Mendel, Foo Fighters.


cinta ketiga. kali ini disebabkan aku dah patah hati dengan seorang pengetuk dram, aku beralih taste pulak ke pemain tali tebal. kali pertama terpandang wajah Nate ni, aku cair. dengan gaya dye lagi, memang terbaik. aku ingat aku syok sendiri, rupenye tak. aritu, a few years back lah kan, zamanzaman kegemilangan Tom dulu, tibetibe aku dapat msg dari Nate Mendel. aku ingat cam orang nak guraugurau je kan, pastu aku pon bacelah. then dye tulis camni: actually Jiher, i've been stalking you since forever. i like you.
aku pengsan macam nak gila kot. 14 kali aku sing in sign out myspace. rupenye betul lah tu dye. then kitorang pon start lah web cam sume kan. wey, romantik wey dye. tapi tak lama pon. tautau aku tibetibe tak sayang dye. maaf Nate, tak sengaja tinggalkan you.


Guy Berryman, Audioslaves


tak putus asa dengan cinta. aku mencuba lagi dengan pemain tali tebal jugak. tapi aku kurang mencintai beliau, sebab aku malas nak layan beliau yang sangat romantik. urghhh. ayat aku je lebih. ntahntah tipu je tu. aku sebenarnye tertarik dengan gitar bass dye yang ini, so aku macam nk try pegangpegang then dye jatuh cinta kat aku. adoi. nak buat camne, trime jela. tapi, lepas 3 bulan, aku break lah. tak tahan.


Jia O'connor, Parkway Drive


aku dah mula tak suke pada mamatmamat bunga jadi aku beralih genre ke metalcore. whoahh. aku mula tertarik dengan beliau dikala beliau mendendangkan lagu Picture,Perfect, Pathetic. sangat kagum. aku pon contactcontact beliau di myspace, dan dia mintak couple, so aku pon macam tak caya lah kan. then dye datang Malaysia aritu, aku macam what?? apsal tak bagitau i awalawal??? i dapat flyer tu sehari selepas u perform tau takkkk? u ni memang. then kitorang cam discussdiscuss, then dah ok. tapi still dingin lah. disitu lah aku mula pasang scandal dengan Luke Pritchard. tapi skarang aku dengan Jia dah over.kitorang dah bersama selama 2tahun. dye pon dah ade orang lain. huh.


Luke Pritchard, The Kooks.


satu satu nya pengguna microfon yang aku suka. dye sangat sexy dengan gitar acoustic ditangan, dan british sleng dye sangat sangat mencairkan hati aku. tapi malangnya, kami hanya sempat berscandal sahaja.


Mohd Haziq Hanif Hidzir.


dan sekarang aku stuck dekat mamat ni. orang panggil dye ajik. dye main guitar tapi dye nampak lagi ensem dan tampan lagi kacak bila bermain guitar bertali tebal especially bila main lagu Molly's Chamber by Kings Of Leon. dye ni taklah romantik sangat, sedangsedang je, just as i want, suamsuam sejuk, sweet lak tu. wewittt. lagi ensem bile dye ni jenis yang pendiam, memang menarik hati aku lah kan. rockstar terakhir ni lah yang paling aku sayang, insyaallah sampai bilabila. i love you, Haziq <3


p/s: ini bukan rekaan semata-mata ok. ahahha

16 comments:

  1. aku pn pernah kapel ngn artis gak. tp korean lah. haha ;p

    ReplyDelete
  2. haa wehh jiher, aku minat chuck jugak kot dulu. HAHAH, sanggup ke autograph session okay semata2 nk jumpa 4 mata dgn dia. ngehngeh

    ReplyDelete
  3. burppss..hahaha...
    comeyh je part yg untuk ajik uh
    haha
    smoga bahagia slalu k ajik+jiher..
    ngeeeeee

    ReplyDelete
  4. feeqa: aku bukan stakat artis bai, tapi rockstar sume
    hahahahha

    ReplyDelete
  5. dyla: oh. dye bekas aku. kau nk amik ar. hahahahaha

    ReplyDelete
  6. ajik: aha. tersilap laa pakcik. maaff

    ReplyDelete
  7. aten: jeles plak atin ni. hahah

    ReplyDelete
  8. singgah di sini nak tinggal jejak di chatbox x nampk lak hehe.. wahh ni pandai men gitar gak la ni ye?? btw thanks sudi jengah2 ke page..
    salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  9. eiqa: mls la nk buat chatbox. haha
    same2.tadehal la

    ReplyDelete
  10. jiher;sweeet weyh part ajik uh.haha.

    ReplyDelete
  11. escha: thanks. jiher mmg sweet

    ReplyDelete
  12. goshh kawan aku pnh couple ngn mamat good charlotte rupenya :D

    ReplyDelete

thank you for dropping comments ;)