Saturday, December 5, 2009

listen

kalau korang tak dapat nak terima perubahan aku just shut up and walk away. i was once a fool, its true. tapi kau tak perlu lah nak perliperli aku beria wey. i know who i am before. and, gosh! it takes some time to change okay! yang kau tak sabarsabar nak aku completely berubah ni kenapa? pastu kalau aku dah completely berubah, kau lak bising cakap lupa member lah bagai suma. kau faham tak perkataan SABAR dan TUNGGU. kecoh sangat lah. patutnya kau macam bersyukur lah kan aku berubah, bukan banyak songeh. macam sial. aku taulah ape aku buat. tayah nak seboksebok. bila aku tak lepak cakap aku sombong, bila aku cam nak balik awal cakap lopek, bila aku pakai tudung cakap macamacam,*kau ni kenapa jiher? rambut kau da botak ke? kau pregnant ke? apsal kau tibetibe dapat hidayah? perlu ke kau pakai macam ni?* bila aku tanak ini kau suruh buat itu, bile aku tanak itu, kau cakap aku poyo. adoi. habis ape yang perlu aku buat? bagaikan ditelan mati mak, diluah mati bapak. ape yang perlu aku cakap adalah, korang tolonglah support ape yang aku buat. ok fine. kau nak tau sangat kan kenapa aku nk berubah?

1. pointer aku semester lepas teruk.
-aku tanak disebabkan bidang muzik yang aku ceburi ni menyebabkan pointer aku jatuh. so aku berhenti.
-aku tanak disebabkan lepak yang terlalu lama menyebabkan aku susah nak bangun tido dan pergi ke kelas lambat pada keesokan harinya.
-aku tanak disebabkan perangai aku dan sikap aku ni membuatkan hati aku gelap and tak dapat masuk sume ilmu yang aku belajar.

2. BUKAN SEBAB BOYFRIEND AKU.
-takde makne aku nak pakai tudung sebab boyfriend aku. dye ok je kalau aku pakai mahupun pakai. i'm still the same person
-takde makne aku nak ubah appearance aku sebab seorang lelaki yang bukan lagi suami aku *sorry ajik*
- eh lagipon, kalu berubah sebab dye pon ape salahnye. benda yang baik kan?

3. aku nak jadi orang yang berjaya
-takkan lah aku nnt lepas dah graduate nanti aku jadi cikgu yang perangai macam aku sekarang ni?
-takkan lah nnt lepas aku dah dapat kerja sume dah kawin sume aku nak kekal dengan perangai aku macam ni?

4. aku dapat mimpi buruk
- ye. disebabkan cerita 2012 dan a few movies on tsunami, aku dapat mimpi buruk.
- tak salah kan kalau aku berubah sebab mimpi?

5. aku belajar dari kesilapan
- aku tanak jadi aku yang dulu, orang yang tak bagus.
- aku nak jadi orang yang berwawasan
- aku nak berjaya dunia akhirat

so, tak salah kan kalau aku berubah? at least aku dah berubah. kau bila lagi?

aku dah tulis 95%  dalam bahasa melayu dah ni. kalau tak paham jugak tak tahu lah.

p/s: maaf jika sesiapa terasa. memang nak korang terasa pon.

20 comments:

  1. just ignore them.we know what we're doing kan hun(:
    weh aku pon takot 2012 weh..td ade rse getar2 oh.mcm nk kne telan bumi rase.gouchh!

    ReplyDelete
  2. yon, macam bodoh kan. aku rasa awal2 bulan ni mmg kena face that kinda things kan.and how did you do that?? sabar jela aku ni. takot kan. rase macam betol je. so tu yg insap sikit tu.huhu,

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ku pakai tudung skali dgn roomate aku,zainab(bukan name sebenar) kan.
    ade plak membe aku yg lain tu kate zainab hipokrit,siap tunjuk middlefinger.and we just like 'what the chicken!!whats his problem kan nk ckp mcm tuh?"..mcm geram gila.and ktorg mcm wonder,tu ke yg org pikir bile kite pakai tudung ni.kite ni hipo ke weh.xkan xkannn..hmm =(

    ReplyDelete
  5. hahaha, caya jiher! memang mcm tu, kalau kita nak berubah, ade je orang lain dok comment kita macam2. bukannya kita ubah life dia kan. so gud luck for u, semoga berjaya berubah macam yang ko nak:)

    ps : ko berubah sbb 2012? apsal sume orang kene impact movie ni? haiya

    ReplyDelete
  6. yon: taktaktak. mane ade hipo kan. ikhlas je ni.orang yg dipakse pkai oleh parents tu lagi lah hipo kan.

    ReplyDelete
  7. bro muzamel: tau takpe. thanksss anyway ;)
    2012 kan da mcm akhirat. so aku cm insaf sikit ar takot aku mati cepat.hahaha

    ReplyDelete
  8. kau ni ade2 je la jiher.. tapi xpe, niat baik aku sokong!

    ReplyDelete
  9. muzamel: thanks bro. ur the besttt ;) haha

    ReplyDelete
  10. i was the same as you before, freehair and when i changed, people did say something. keep asking why and how and stuff. just hang in there jiher. its a good thing though that you are changing for the better. ignore sahaja orang lain nk cakap apa.

    ;)

    ReplyDelete
  11. buka tudung! buka tudung! ha ha.

    ReplyDelete
  12. zarep: sial wey zarepp. ahahha. tgok zarep ni ajik

    ReplyDelete
  13. aku gembira dgn perubahan kau weyhhh :D

    ReplyDelete
  14. alah jiher .. mulot manusai kite takleh nak stop ..
    lambt laun diorang akan penat bckp .. beliv me ..
    i ade .. ika yus smua2 lah ade tok sapot u keh ..
    so takyah wisao ..

    ReplyDelete
  15. fatin: yea. i know. macam mulut kte gak kan. taley nk stop cakap pasal Gojes, Roy, Beauty dan ramai lagi. hahaha
    thanks anyway ;)

    ReplyDelete

thank you for dropping comments ;)