Tuesday, December 22, 2009

long day of sunday and monday

20 disember 2009

pagi itu aku bangun agak awal. pukul 8 pagi. apehal aku bangun awal? sebab sangat excited pada hari itu! haha. bangun dan mandi siapsiap dan "jom pergi pasar ahad!!" tak pernah pergi pasar ahad so sangatsangat teruja. pergi bersamasama akak rumah dan OMG sangat ramai kot orang. aku terpikir, ramai jugak orang yang bangun pagi. respect lah. haha. pastu kejut si Abid dan Sarip sebab kitorang plan nak pegi Rantai Art Event lepas tu.
so, lepas peningpening pale tengok ramai sangat orang dekat pasar tu, aku pon dihantar ke KTM Batu Tiga, dan menunggu dan menunggu Abid dan Sarip untuk datang. sesudah satu train terlepas, tibalah kepulangan mereka. kami pon dengan bangga nya mengorak langkah ke Red Bungalow. sampaisampai je, Eiqa jemput dan promote booth adiknya.

borak dan borak dan borak

bosanlah. so kami pon masuk ke bungalow tersebut dan amikamik gambar. tapi, kami terstuck kat atas tengok dokumentari. 3 movies kot tengok. pasal Islam, pasal Burma dan pasal Tapau. tu je. pastu blah pegi makan kat maple berdekatan. ternampak Fynn Jamal dan rakanrakan. excited! tapi tanak tegur. segann. haha

makanmakanmakan

damn!
boleh tak tengah syoksyok borakborak tibetibe ade free show pulak kat sebelah aku?
ade kucing nak menggatal pulak. 
yang si pompuan tu bergulingguling, yang si laki tu, muke takde nafsu je tengok pompuan tu. pompuan tu panggilpanggil laki tu datang dekat dye. pastu bile laki tu datang dekat dye, baru nak start je, laki tu blah. pastu lari jauh sikit. pompuan tu pegi kejar! wey. gatal lah kau kucing!! pastu laki tu tengok dengan takde nafsu lagi. tapi maybe sebab menyampah tengok si pompuan tu punya aksi yang tak mengghairahkan, dye pon try lagi. skali lagi, baru nk try, laki tu blah lagi. kesian kau kucing. tak laku. pastu dye pon blah gak. frust agaknya. haha

"aku dah sampai" kata ajik.
wey! excited aku ajik dah sampai. tunggu punya tunggu, akhirnya sampai jugak. aku pon pergi ke KLCC untuk menjemput beliau.
pusing punya pusing, kitorang makan lah kat Nando's. jumpa syafiq. urm, rakan skolah rendah.

makanmakanmakan

gosh! dah lambat. kena cepat. tapi apakan daya, kaki ajik sakit. so tak boleh jalan cepat sangat.
aku ade performance malam tu dengan evidence speaks. tibetibe baru dapat tahu tengahari itu. so bergegas ke ktm dan berhenti di Kampung Dato Harun. merekamereka si rockstars sume dah tunggu dengan muka yang sangat garang. sorry lambat, kata jiher dengan selamba. haha
bergegas ke Petaling Jaya. ape tempat ni? dewan ape? haha. tapi Beeha yang jemput. tengah dudukduduk tu, nampak lah Fynn Jamal dan Wani Ardy. wey, aku nak tengok diorg kat Rantai tapi tak sempat. tapi dapat perform dengan diorg kat sini kot. satu stage. banggabangga.
setelah tamat sesi perform memerform ni, kami pon bergerak dgn 3 kereta ke maple berdekatan.

minamminamminam

setelah puas bergelakketawa dan bergurausenda, aku dan ajik dihantar pulang ke Extreme Park
buskingbuskingbusking sampai lapar
pergi singgah di Rafi lagi.
makanmakanmakan
sampai pagi.
morning peps!
kami pon bergegas ke ktm dan fly to Jengka! haha. first time pergi jengka! sangatsangat teruja.
balik tu, nasib baik kelas cancel. kalau tak, rugi wey.
hari yang sangatsangat memenatkan dengan kasut wedges 2 inci itu.
sleep tight darling <3

8 comments:

  1. seronok weh pegi rantai? aku miss dah 2 tahun ok.

    ReplyDelete
  2. feeqa: aah. aku pegi last day. bese2 jela. tak sempat nk tgok performances. tapi sebab ujan so tempat tu sangattt lecak

    ReplyDelete
  3. dyla: aah. aku last year tak g gak douh. haha. tu yg excited nak pegi this year. best arrr. tp aku pegi last day je

    ReplyDelete
  4. haha...ade live porn ek kat sane?perhh,.
    weyh,..lepas anta kaw..aku sempat tengok fynn jamal memekik..nak promote satu band..lagu n diorang cool kat rantai tu..

    minieband.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. abid: what????????????????
    jeles lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete

thank you for dropping comments ;)