Saturday, December 12, 2009

big screens

*aku tatau nape aku sangat suka nak update blog*

kali ini aku tanak cite pasal lalat kat Marrybrown aku pegi td, kasut murah RM30 bole dapat 2 pairs, dan juga aku beli beg baru hari ini. tapi aku nak cite pasal televisyen.
yeah. selalunya ramai orang suke tengok tv ni. bukan stakat tengok, merenung pon ade. kadangkadang, sedang tido pon boleh tengok tv. hebathebat. *clapclap*
orang slalu cakap,

orang 1: eh jiher, tanak tengok tv ke?
jiher: takpelah. baik aku main guitar.
orang 2: eh jiher, tanak tgok ke cite ni?
jiher: eh takpelah, baik aku makan. kenyang sikit
orang 3: jiher. cite nur kasih ni best douh. tengok ar.
jiher: takpelah. baik aku berkasihkasih dgn bf aku kat ym.
orang 4: jiher, cite ni gila gempak douh.
jiher: oh yeke, nnt kau cite kat aku. aku nak tido.

memang aku akan mengelak. tapi kadangkadang kalau dah tahap kebosanan gila tu, memang aku akan tengok tv lah kan. *kalau aku tengok tv tu means aku gila bosan lah tu*
sebabsebab aku tak suke tengok tv antaranya adalah kerana;

1. aku suke tengok iklan tapi orang lain taksuke. bile suspen je, mesti iklan kan? tapi aku suke tengok ,menarik perhatian.mak aku cakap, masa aku kecikkecik dulu, aku suruh mak aku tape iklan banyakbanyak and aku tengok lah setiap hari. *bodo gila* bile iklan je orang lain mesti nak tuka channel. tu yang aku menyirap tu. dah elokelok mood utk tengok cite gossip girl, tibetibe tuka cite sembilu kasih pulak. adoy. potong stim lah. pastu mesti stuck lama sampaiiii lah cite tu habis. terus aku chow.

2. iklan lama sangat. aku memang suka iklan, tapi bila dah lama sangat, aku pon tak ingt tadi aku tengok cite ape. eh, td cite pasal ape eh? langsung tak ingt. pelupa aku ni. bile tak ingt, aku malas lah nak recall balik. bukan nya penting pon. then aku pon lost dalam cite tu. terus tatau apeape. baik tayah tengok. tol?

3. cite kat tv slalu potongpotong. aku tak suke lah kalau cite potongpotong ni kan. da elokelok da si Mary Jane dlm cite spiderman tu tengah kissing, tibetibe tuka lak scene letupletup. saje je diorg ni. nak suruh orang download cite tu tengok sendiri kat dalam umah. tapi konon buat kempen hapuskan cetak rompak. ntah pape.

4. aku senang terpengaruh. bila aku tengok tv, dan aku akan fikir dan fikir dan fikir pasal cite tu sampai lah malam. pastuuu nanti aku mimpi pasal cite tu. tak pasalpasal aku bangunbangun tido aku ingt aku ni kawan Blair dalam cite Gossip Girl tu. ishish. tak patut.nasib baik aku sedar. kalau tibetibe aku cam nak kuar umah dengan Blair yg tak wujud tu camne? scaryy~

5. pasal iklan lagi. slalu ade iklan pasal citecite antu. aku benci douh. aku tak suke scaryscary ni. kalau aku tertengok iklan tu malamalam camne? sorangsorang cmne? tak ke tak tido malam aku dibuat nye? antu je. sikitsikit antu. bangga tau diorg asyek kuar tv je. issh. aku pon tak penah kuar tv eh. jeles. tapi aku tak suke douh ade iklaniklan cite antu ni. eeee. tutuplah tv tu!

6. bosan lah tengok tv. tengok wayang lagi best. bunyi gempak je. wayang takde iklan tau. sejuk je. besar lak tu. eee. tv bosan. kalau tengok kat wayang aku tatau nape aku akan cepat lupe pasal cite tu. so taklah terbawakbawak dalam mimpi ;)

sebenarnye ada bnyk lagi, tapi aku lupe douh.*dah tua lah katekan*

10 comments:

  1. haha gossip girl jugakk :P

    aku mimpi aku kissing dgn dan. amacam? hahaha

    ReplyDelete
  2. tv sekarang banyak mengarut. Entah ape jadah hantu keluar mase petang, lepas tu kacau brader keje kontrak yang tengah pekena teh tarik dekat warung. cam gampang! aku tengok dekat tv mane ntah.

    ps : ko jgn tengok tv, ko masuk je dlm tv, jadi gadis telenovela.haha

    ReplyDelete
  3. 1.blog u mmg x leyh bla..ahahahaha
    2.i un trase cm lately neyh iklan2 dlm tv agak
    menarik
    3.ape yg pling besh adalah..part antu2..mmg dyeorg scary..tp dyeorg lah yg slalu kua dlm tv..cm x fair kan..i nk msuk gak..lala..jum wat iklan..the NAJIHAS..hahahahahahah

    ReplyDelete
  4. feeqa: lopek arr tengok tb. yucks. haha

    ReplyDelete
  5. dyla: sumpah? geli douh dan. aku lagi suke chuck kottt. oh, aku tengok 90210, aku bangun tdo then pegi toilet aku pgg perut aku. aku ingt aku pregnant. bole tak? hahahha

    ReplyDelete
  6. muzamel: hahaha. merepekrepek kan. aku yg takot ni dah cam, apehal lak minah ni ade time siang? haha. cite ape sial kau tgok tu

    ReplyDelete
  7. gha: haha. sbb blog i stay je. tak lari pon. aritu i catat mase utk iklan tv tiga. 10minit average. hamikkau!

    ReplyDelete
  8. ajik: umah aku tade hbo douh. haha

    ReplyDelete

thank you for dropping comments ;)