Monday, October 26, 2009

smiles and laughters

24th october 2009
hari yang sangat memenatkan, pulang dari shah alam pada tengahari dan petang nya pergi ke city park untuk bagi ikan makan dan bermain layang-layang. pada malam tersebut, kami berniat untuk lepak2 minum. setelah menjemput sume orang;jiher,ayu,diya,ajik,rafi, we were told by rafi that there was, i mean is a restaurant in seremban2 that served a very delicious nasi lemak. so off we went to seremban2. carik punya carik, kedai tu dah takde. shit. so nak pegi mana kan. da jauh2 gerak takkan nk balik je. then we found a very odd mamak stall. so benti la lepak minum kat situ. setelah mengorder air dan minam minam dan borak borak, aku terasa nak makan telur rebus. so pandang je kiri nampak la sorang mamak ni lalu. aku pon panggil lah dye. "ane, telur rebus satu set." dye pon senyum2 dan angguk. pastu dye nk menuju ke kedai utk bagi order, pastu diya lak panggil balik " sir!sir!" ane tu pon patah balik kat tempat ktorang. "satu set tu ade 2 biji telur kan?" diya tanya. ane tu pon angguk sambil senyum2. sedang dye pergi menuju ke kedainya utk memberi order, mamat2 sebelah meja ni pulak gelak2 smbil jerit "mamak! mamak!" i was blurred. then aku pandang ajik, dye gelak2. aku ingt dye gelak sebab diya panggil ane tu sir. aku pon gelak lah kan. skali an, aku nmpak ane tu menuju ke meja sebelah yg ade mamat2 bising tu. aku ingt dye nk amik order, rupenye dye duduk. hahaha. rupenye ane tu bukan keje kat kedai tu weh! dye pelanggan douh. sebelum tu dye pegi kat moto dye yg berada tidak jauh dari meja ktorang. tapi aku tak pasan, skali dye lalu, aku plak panggil. takkan dye nk buat bodo an. secara relanya, dye pon amikkan order utk ktorang. ajik ckp dye nmpak ane tu bagi order ktorang kat mapley kedai tu. segan weh! fi ngn ajik tak abeh2 gelakkan aku. bile telur tu da smpai aku segan lak nk makan. diya buat muka selamba je. aku da tgelak gila2 weh. malu douh. da ar dye dok sebelah aku je an. pastu dak ni gelak2 lagi. hahaha. mane tak segan. abes makan je trus chow. ayu suh mintak maaf kat ane tu, tp aku da segan gile aku terus ajak diorg blah je! haha

2 comments:

thank you for dropping comments ;)