Wednesday, September 30, 2009

cherish cats

kawan. ape itu kawan?adakah semua orang yang anda kenal itu kawan?lepak mates?class mates? house mates? school mates? and even band mates? adakah mereka semua ini kawan anda? atau rakan anda? temat anda mengepau makanan? tempat anda mengisi masa lapang? berkongsi gossip? atau hanya sekadar nak tambah list nama kat phone book je? ape itu best friend? kawan terbaik? kawan yang best? atau sekadar title je? nk nampak gempak. pasti ke anda yang diorg ni takkan back stab anda? asti ke diorang ni sume anggap anda sebagai rakan, teman, kawan, sahabat atau rakan baik anda? pe beza diorg ni? padahal satu hari nanti diorg akan tinggalkan kita jugak. diorg akan lupe kat kita jugak. betul kan? ape beza kawan biasa dengan kawan baik? sape lagi memahami? sape lagi supportive? dan sape lagi mengenali? sume orang tak pasti. kadang2 musuh pon bole jadi kawan. kawan bole jadi lawan. kenapa jadi camtu? nape mereka yang mengajak anda ke jalan sesat anda anggap mereka sebagai kawan, tetapi yang menghalang anda melakukan kesalahan seperti mereka, atau menarik anda dari terjerumus ke jalan sesat anda anggap mereka sebagai lawan? tidakkah anda sedar bahawa yang lawan itu lah kawan paling baik yang anda patut hargai. bukan seperti yang anda sangkakan kawan itu. kadang2 kawan yang anda anggap kawan anda itu baik seperti malaikat dunia. tapi bila anda tahu yang dia adalah syaitan yang bertopengkan manusia, ape perasaan anda? serba salah? marah? atau hanya mendiam kan diri?
aku masih tak mengerti siapa aku ni dalam hidup kalian. member? kawan? rakan? atau sekadar name yg bole disebut sebut, dan orang yg boleh digossipkan untuk menampakkan yang anda ini popular.



S, you have the luck but you dont grab it. pity you. i heard some rumors bout the old friend of yours. ?
oh and mr.P, tak paham lagi ke?! its none of my business so I DONT CARE.


current song:
- my sweet lullaby, by sweet revenge
- guys like you make us feel bad, by bless the fall
- emily, by from first to last.

WHAT HAPPEN TO EMILY??

4 comments:

  1. i always think you as my bff no matter what happend.

    ReplyDelete
  2. aku sellau anggap kau kawan walaupun jarang dah borak dgn kau. sedih weyhh.huhu

    ReplyDelete
  3. weyyy
    jangan lah tacing bace post ni. ahahaha

    ReplyDelete

thank you for dropping comments ;)